Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Никола Минчев отрече да е замесен в казуса "Да запазим Корал". 

"По никакъв начин не съм бил въвлечен в отписването на Кирил Петков от управителните органите на "Да запазим Корал". За самото сдружение съм работил по други казуси преди това, но конкретно по този не съм участвал по никакъв начин", заяви Минчев пред БНР. "Ако ме бяха попитали колегите Ви от "Бивол", щях да им кажа същото", добави депутатът.

По-рано днес разследващият журналист от "Бивол" Асен Йорданов съобщи, че има метаданни с уникален код, които показват като съставители на фалшиви документи Лена Бориславова и Никола Минчев.

Това бе нова информация по казуса, за който изданието съобщи през уикенда, а именно, че Кирил Петков е излязъл от сдружението "Да запазим Корал" с фалшиви документи. 

Става дума за 2021 г., когато Петков трябвало да стане министър на икономиката в служебен кабинет, но все още бил член на Управителния съвет на неправителствена организация "Да запазим Корал". Изданието публикува документи, за които твърди, че са съставени с фалшив подпис на председателя на "Да запазим Корал" Атанас Русев.

Кирил Петков и Лена Бориславова вече взеха отношение по темата. Петков обвини бившия си съратник Русев във връзки с Румен Николов-Пашата, както и че "активиран" по предварителен сценарий за скандал точно в този момент. А Бориславова не отрече или потвърди данните от разследването, но беше категорична, че не се притеснява от проверка и призова органите на реда да си свършат работата. 

С казуса вече се зае и прокуратурата.