Поредица от случаи на насилие е станала през уикенда в Старозагорско, съобщават от Областната дирекция на МВР в града.

В събота в 00:55ч., във Второ Районно управление в Стара Загора, е получено съобщение, че около 00:45ч. на улица в града жена бяга от мъж. На място незабавно е изпратен полицейски екип.

Установен е 31-годишен мъж, който нанесъл побой на съжителката си - 23-годишна жена. Тя е настанена в болница, а мъжът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.

По-късно в събота - в 19:34 ч., в Районното управление в Казанлък е получен сигнал, че в село Ветрен от 23-годишна жена, след употреба на сила, бил отнет мобилният й телефон от бившия ѝ приятел - 30-годишен мъж.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители мъжът е установен и задържан за срок до 24 часа. В РУ-Казанлък е образувано досъдебно производство.

Последният случай отново е от 27 април - около 23:50ч., когато във Второ районно управление в Стара Загора е получен сигнал, че в Стара Загора в дома на 32-годишна жена е влязъл бившият ѝ съжител - 28-годишен мъж.

Той отскубнал кичур коса от главата ѝ и отправил закани спрямо нея, след което напуснал жилището. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

В началото на август миналата година Народното събрание прие окончателно промените в Закона за защита от домашното насилие, припомня БТА.

Чрез промените се увеличава кръгът от хора, които попадат под обхвата на закона, като се включват и тези, които са в интимна връзка, продължаваща повече от 60 дни. До законодателните изменения се стигна след случая от Стара Загора, при който Дебора Михайлова беше нападна и нарязана с макетно ножче.