Имаме едно много счупено нещо, наречено държава, и трябва да имаме голяма разлика с другите, за да се справим. Ако разликата е няколко процента ще е рисковано да се вкараме в управлението. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти в Търговище.

Той призна, че ще е трудно да оправят положението, но припомни предишните кризи, с които управлението на ГЕРБ се е справило.

„Когато дойдохме през 2009 г. беше световната финансова криза, но ГЕРБ беше як и успяхме да измъкнем държавата. После 2013 г. Орешарски доведе до фалит на КТБ, неплащане на енергията на американските централи и бяхме осъдени от руснаците за двата реактора, но ГЕРБ беше як и за една година изплатихме на вложителите от КТБ, на руснаците, на американците и излязохме чисти, като сваляхме и дълга и бяхме шампиони в Европа по най-нисък дълг, а управлявахме и с бюджетен излишък“, изтъкна бившият премиер.

Той каза още, че по време на неговото управление мигрантският поток е бил овладян, докато сега има обявено частично бедствено положение в три области - Хасково, Ямбол и Бургас заради мигрантите.

„След 2 октомври с Ердоган много бързо ще го решим този въпрос. Цените на горивата ще слезнат надолу, на газа също – аз имам решение, защото съм го правил 12 години, не приказвам така-така“, обеща лидерът на ГЕРБ.

Борисов обвини „Продължаваме промяната“, че още не е заявила своя позиция срещу Путин в отговор на мобилизацията и ядрения шантаж.

"Страшното е, че всеки ден по атомната централа в Запорожието се изстрелват ракети. Обстановката е изнервена, агресията на Путин е извън контрол. Партията на промяната още не се произнесла срещу Путин. Сега, както Гари Каспаров каза, фигурите са бели и черни. И ние сме по средата на белите. Всички сме за мир. Не мога да не съм срещу човек, който пряко ни заплашва с ядрено оръжие или с ядрена авария в Запарожието. Изключително критична ситуация в света", добави той.