81-годишният композитор почина на 12 април от инфаркт.

Певицата Богдана Карадочева описа Борис Карадимчев като изключително достоен и почтен човек към живота, музиката, приятелите си, към всички.

"Това си мислих за него цяла нощ. Беше много талантлив. Светла му памет", каза тя, цитирана от БГНЕС.

"Поклон“ пишеше на огромния букет, който Кирил Маричков носеше, за да се поклони пред паметта на големия български композитор.

"Какво да кажа… "Бяла тишина", това е нашата първа песен, тя е от него. Една страхотна, гениална песен. Видях го съвсем скоро, преди една седмица в БНР, усмихнат, както винаги, с чувство за хумор. Здрав, весел и една седмица по-късно го няма вече", каза със сълзи в очите Маричков.

Пред тленните останки на Борис Карадимчев се поклониха също Етиен Леви, Маргарита Хранова, Бисер Киров, Стефан Димитров, известни наши текстописци, работели с него.

"За мен Борето беше изключителен човек, приятел, музикант, мой учител по хармония през годините. Той беше човек, с който ме свързва музиката, невероятният филм "Оркестър без име". Той си е отишъл от този свят, може би щастлив от това, че е работил, бил е в кондиция, пак със своята музика. Ще го помним с много, много любов. Вечна му памет!", сподели Маргарита Хранова.

Композиторът ще бъде погребан в алеята на достойните българи на Централните гробища, за което Министерството на културата е дало разрешение веднага.

Борис Карадимчев е роден на 30 март 1933 година в град Ямбол. Произхожда от големия охридски род Карадимчеви. Дядо му Димитър Карадимчев е кмет на Охрид в 1912 - 1913 година.

Завършва Консерваторията, три години учи композиция при Панчо Владигеров.

Автор на някои от вечните хитове на българската музика, над 300 популярни песни, сред които заглавия като "Бяла тишина", "Робинзон Крузо", "Хора и улици", "Нашият град", "Циркът", на група Тангра, и др.

Композира и музиката за над 40 игрални филма като: "Сватбите на Йоан Асен", "Момчето си отива", "Селянинът с колелото", "Матриархат", "Оркестър без име".

Освен с множеството известни мелодии, създадени от него, Борис Карадимчев бе познат и като дългогодишен художествен ръководител на хор "Пим-Пам", както и професор в НАТФИЗ.