Борис Карадимчев произхожда от големия охридски род Карадимчеви. Дядо му Димитър Карадимчев е кмет на Охрид в 1912 - 1913 година.

Борис е роден през 1933 година в град Ямбол. По това време баща му Климент Карадимчев, военен летец, служи в ямболското летище.

Вижте снимки на Борис Карадимчев

Завършва Консерваторията, три години учи композиция при Панчо Владигеров.

Автор на някои от вечните хитове на българската музика, над 300 популярни песни, сред които заглавия като "Бяла тишина", "Робинзон Крузо", "Хора и улици", "Нашият град", "Циркът", на група Тангра, и др.

Композира и музиката за над 40 игрални филма като: "Сватбите на Йоан Асен", "Момчето си отива", "Селянинът с колелото", "Матриархат", "Оркестър без име".

Тази дълга кариера започва по детски, пише "24 часа".

Тате, купи ми цигулка”, казал 7-годишният Борис през 1940 г. на баща си, като го слушал вкъщи как изтеглял с лъка звуците на своя инструмент. Баща му Климент, зарадван, дал своята. Борис поискал и учител.

Първите свои пиески за цигулка написва вече като студент в консерваторията. Нарича ги “Шест музикални картини”.

Всяка картинка илюстрира с музиката на циулка и акомпанимент на пиано едно животно - славей, лъв, кукувичка, бръмбар и др.

Борис Карадимчев израства в няколко града. Семейството е от София, но докато баща му е военен летец в Ямбол, се ражда и синът му.

После живеят и в Казанлък, а като се прибират в столицата, новата власт ги интернира в Ловеч, тъй като бащата бил военен летец и семейството произхождало от “нездрави среди”.

Поклон пред светлата му памет!