Оранжерия за производство на марихуана бе открита при специализирана полицейска операция, проведена под ръководството на Окръжна прокуратура на 24 февруари в Разград, съобщиха от полицията в града.

Служителите на реда са извършили претърсвания в недвижим имот, находящ се в спортна зала в бившия завод "Диамант".

Всички снимки можете да видите тук>>>

Установена е професионално изградена оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа, оборудвана с техника от изключително високо ниво. Оборудването, гарантиращо условия за осветеност, влажност, температура, покълване на семената и израстване на зелените стръкове, е закупено и доставено от чужбина. В помещението са намерени 9 саксии със зелени растения, достигнали зрялост, както и половин килограм суха "стока", приготвена за търгуване. Произведеното се пласирало в чужбина и при улична търговия в региона.

Снимка: МВР

Извършени са претърсвания на пет различни адреса на територията на страната, както и на два леки автомобила.

В хода на разследването са установени петима мъже, съпричастни към извършването на престъпната дейност - 38-годишен от Разград, 32-годишен от село Казашко, 31-годишен от Разград, 23-годишен от Разград и 34-годишен от Сливен. Всички те са криминално проявени. При лични обиски и претърсвания в жилищата им са открити самоделен боен пистолет, картечен пистолет, пневматична пушка, газов пистолет, револвер, 5000 лв, електронна везна, семена, гриндер /мелничка за мелене на марихуана/, компютри и флашки, както и 10,2 грама канабис в различни опаковки.