Коментари - Светът отбелязва 38 г. от най-тежката ядрена катастрофа в света (снимки) | Днес.dir.bg

Светът отбелязва 38 г. от най-тежката ядрена катастрофа в света (снимки)

Радиоактивно замърсяване засяга 17 страни в Европа с обща площ от 207 500 кв. км, от които близо 60 000 кв. км се намират извън пределите на бившия СССР

Обратно в новината

Коментари - Светът отбелязва 38 г. от най-тежката ядрена катастрофа в света (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

Старшината: "Алфа, бета и гама лъченията при ядрен взрив не могат да проникнат през вашата униформа. Най-много да минат през шубата и да стигнат до потника, не повече! Така че, при ядрен взрив изобщо не се притеснявайте за радиацията." Ротният: "И така колеги, не се притеснявайте да работите с източници на радиация. Това е напълно безопасно. Ето например, някои руски офицери от флота седят по 2-3 години в атомните подводници, а в това време жените им раждат съвършено здрави деца."

Този терористичен акт на Украйна, де факто разклати структурата на СССР. Плюс и изкуствените цени на горива. Иначе си бяха стабилни. Надявам се всички да вземат пука че Украйна не са благонадеждна страна на която да се предоставят такива технологии.

Ало, гост, троле руски, Много лесно разбирам, че не са ти инсталирали памет за преди повече от 2 години, когато в руски публикации за пръв път се появиха "данни" за така наречения от вас украински тероризъм. Вероятно няма как да помниш, че Анатолий Степанович Дятлов, роден в Красноярски край, е осъден на 10 години за грубо погазване на правилата за безопасност и умира в затвора от рак на костния мозък.

Няма как да работиш в АЕЦ и да показиш правила за работа. От персоналът който се занимава с това случайно имам представа. А там и тоалетните се заснемат. По всяка вероятност някой от старата школа не може да понесе че са се предоверили на украинците. А и събитията от последните години показват пак това. По принцип ако руснаците погледнат и малко по в страни от интровертността си може и да открият нещо интрересно. Те са интроверен народ който по принцип се предоверява на определени хора и работи с тях. Аз лично на някой генни групи няма да гласувам доверие, въпреки че те го правят но....човек се учи от грешките си. те и англичаните така пак правят такива грешки....А бушонът така или иначе си е отивал и е поел вината. Лек аму пръст на човека. Бога да ги прости починалите от този акт!

Ти имаш ли представа какво представлява ръководството на АЕЦ и кой са тестващите? Тестващите са учени, а ръководството - мундири военни. Там учените тестващи работят под шапка на мундир който няма нищо общо с науката. Дори и сега така се правят анализите. Нали исках да взема проект при тях и ми се направиха на интересни.....

Чернобил е втори опит да се взириви АЕЦ на територията на СССР и за съжаление успешен. Първият беше 5 години по-рано в Ленинградската АЕЦ, ама не им се получи. И реалноста няма нищо общо с официалните отчети и холивудските бози за Чернобил.

Ами поинтересувайте се относно инцидента в Ленинградксата АЕЦ дето го заметоха под масата. Има интересни неща. Както и за Чернобилския, ама не от това какво са показали във филма. И защо разбутаха министерство на средното машиностроене - английските шпиони в Кремъл не са от вчера а от доста по отдавна. И принципно КГБ-то след Берия стават само гъски да пасат, ама и това не е сигурно.

Ех, едно време какви СВО имаше... Влизаше един военен в АЕЦ с голи ръце и след 2 дни - взривена. А сега стотици хиляди се мъчат вече трета година с помощтта на пълен набор пехота, артилерия, авиация и флот.

Американската Фукушима е много по-тежка. А от пияни и прости хохли които над 24 часа спират подред всяка една защита на реактора какво да се очаква? Между другото периферията кога ще изплати компенсации на всички засегнати по други държави?

Ало, Глупости, троле руски, Не само лъжете, че централата не е била под контрола на Москва, ами още малко ще признаете, че руснаци в района не живеят, освен за целите на СВО. И между другото - град Хохол е в Русия. От там е тръгнал изразът "пияни хохли". Иска ви се да е била по-тежка аварията във Фукушима. Ликвидаторите там са се разхождали почти в безопасност, докато руските са ги сменяли през има няам 10 минути, затова са общо 600 000 души, герои на СССР. Герои в ситуация, която техни собственоръчно са създали.

Така е, замърсяването от Фукушима е 7 от 7, Чернобил е 5 от 7, инфото е достъпно и известно отдавна.

Пак гласувайте за подлогите на Москва.. като взривят руските терористи Запорожката АЕЦ те ще се скрият и ще си поръчат храна без радиация а ас ще ви оставят да се облъчвате с братска радиация както са правили винаги

прав си, никога повече ПП ДБ. Ние им даваме безплатни БТР, а те искат да взривят АЕЦ, после ние ще го издухаме, а тия ще избягат по Канада и САЩ.

най голямото зло е предизвикано от руснака .. винаги 17.09.2019 г. • Експлозия е станала в биохимическия комплекс „Вектор” в руския град Колцово, Новосибирска област. където се пазят опасни щамове на силно заразни болести. Един вирус, 36 часа, 50 млн. жертвиКакво би станало, ако вирусите от взривилата се руска лаборатория плъзнат по земното кълбо? Според доклад на Борда за мониторинг за справяне с епидемии, ръководен от бившия шеф на СЗО Гро Харлем Брунтланд, само 36 часа са нужни един вирус да се разпространи по целия свят, убивайки около 80 милиона души. От там тръгва и Ковид.. Удобно обвиниха Китай

Няма смисъл да спорите, фили и фоби. Ядрената авария във Фукушима е много по-голяма и тежка от чернобилската. И това е факт. Но в статията се уточнява разликата - причинена от човешка грешка ! В Фукушима беше резултат от природно бедствие. Отделен въпрос е, че проектирането на централата не е отговаряло на сеизмичната активност на Япония.

Ало, явертъБГ, троле руски, Спрете с тези "факти" от руската ви преса. Централата във Фукушима е отговаряла напълно на сеизимичните изисквания. Щетите от земетресението са никакви. Местоположението на аварийните генератори не е отговаряло на цунами с такава височина. Обаче чернобилската АЕЦ не е била проектирана да издържи на заповедите на руски военен. Отделен въпрос е, че съветските власти започват евакуацията ден и половина по-късно. От Фукушима е изхвърлен 5-10 пъти по-малко цезий 137 с период на полуразпад 30 години, 4 пъти по-малко йод с полуразпад 8 дни и два пъти повече ксенон 133 с полуразпад 5 дни, при това не всичко е в атмосферата, както след пожара в Чернобил. С оглед периода, най-значим е първият от изброените, другите на всеки 50-80 дни намаляват 1000 пъти, а година по-късно все едно ги е нямало. При ефектите върху човешкото здраве вече зависи от гледната точка. Като ефект от Чернобил на по-късен етап умират около 6000 ликвидатора. Точен брой не е ясен поради секретността. Има още хиляди, включително сред евакуираните и разселени на други места, чиято средна продължителност на живота е намаляла със 7 години, главно заради депресия, алкохолизъм и самоубийства. Японците оценяват жертвите си малко над 2200, включително заради стреса от преселването. Тук с оглед незначителната цена на човешкия живот в Русия/СССР, нищо че част от жертвите са от други държави, все пак в СССР струват също толкова, все пак бих се съгласил, че ефектите за СССР са незначителни в сравнение с японските.

Слава Усрайна!

Дрън дрън, че я погледнете какви хубавици са украинки и Беларуски. Радиацията им е повлияла положително, стрига пропаганда. В Япония имаше по-тежка авария, ама не ни я напомняте всяка година. Що така?!?

Брей, брей! А какво японците сътвориха през 2011 след цунамито го забравихте без да искате. Нали?

пък аз си мислех че хирошима беше по-голяма.... ама там не беше авария а нарочно и затва не се брои

Обаче сравнението между последиците от война или 9 по Рихтер с цунами и тези от руски военен в мирно време винаги са много добри. Все бедствия.

Много са забавни амбразурчиците на путя как се лашкат между опорките "радиация нямаше" и Украинците са виновни. Тъпи добичета и туй то...

Малоумник...Чернобил е човешка грешка...това е 200 % доказано и е в Посраина също - как да кажеш на черното бяло

Хахахаха ето поредният дебил застанал на амбразурата.

Ми хахай си и до сабалям...това е положението...

А преди време на тази дата не се пускаше компютъра, защото го ловеше вирус

Най тежка дръжки.Най тежката е във Фокушима. Има и още премълчани от англосаксите.Но така ви е удобно,маскари.

Не забравяй и че бият негрите!

Ъхъ...мечти куклуксклнановски... сега негрите ги бият а реднеците не смеят да се обадят...

На 1ви май ни искараха на манифестация и с грейнали от радиация лица поздравявахме официалните лица на трибуната. Всичко се криеше. Рупахме си радиоактивна маруля а тях ги снабдяваха със самолети от чужбина с чиста храна.Та и преди и сега сме все равни.

В България облака дойде чак на 8 Май... на първи той още си беше в Украйна-)

На 8-и май е дошъл чушки. Но може да са дошли тогава чушките с радиация в плод и зеленчука, докато политбюро внасяше от чужбина за собствени нужди.

А друго нямаше ли за рупанье,...лапанье?

Не знам какво се е случвало месец май тогава, а явно и ти очевидно не знаеш. Просто преписваш каквото са ти дали да пишеш. Без въобще да те интересува кое истина и кое лъжа. Въпрос на едни пари. Но е съвсем видимо, че притежаваш интелекта на майски бръмбър.

Ало, грозната истина, тролице руска, Очевидно пак лъжеш като разпрана, както за броя руски туристи в Бразилия, защото ти може и да не знаеш какво е било през май 1986, вероятно си родена в някоя тролска колония преди 2 месеца, при това най-безсрамно се обаждаш, обаче ние знаем какво беше през май 1986. Сигурна индикация, че си трол! Господа от дир, защо толерирате такива очевидни дезинформационни опити? Да не би да е защото са в духа на конкурса "уеб рипорт"?

Най големият кошмар е когато по някое време някой ти почука на вратата и ти съобщи - Ние сме от правителството и с е тука за да ви помогниме .

Извода е че За това и украинците са мутирали а по същото време се родиха и нашите Соросоидни ганя зомбита които гласуват за шарлатаните просто киру и кокорчовци

Не знам кое е най-ужасно-Чернобил, Фукушима или Хирошима. Много по-ужасно е, че човечеството оттогава не е поумняло особено много. Съществуват писма между Фройд и Айнщайн, в които те се опитват да изяснят защо, да му се не види, хората се изтрепват, след като светът би могъл да е толкова хубав.

Накъде е тръгнал облака си личи по даваната радиация в Укипедията на картинка. Това е на границата с Беларус и тръгва към тях и те са най-засегнати. Частично и към Русия. Примерно тръгва на 120 градуса от нас, но тук да ни плашат. От паника може да умрат повече хора. Та от Беларус завива над скандинавските държави при Северно море и се насочва накрая към Шотландия. Нас леко казано ни заобикаля. Но викат ли викат за Чернобил и как нямало банани. А то бананите са естествено радиоактивни, ако не знаете. Както и на много растения с дълбоки корени. Разбира се тук покрай това, че във водата на войниците са слагали капки йод. По нареждане май на Добри Джуров. Тествали са мощност, но са объркали ефект на стопиране. Та са я надули с опит на 10 пъти по-мощно от обикновено. Води се една категория с Фукошима, където гърмят реакторите на Уестингхаус (реално клон на Тошиба в САЩ).

Това с Чернобил е разходка в парка в сравнение с филма в който ви вкара Чичо Сам.

долните ссср-ки капути и тяхните бкп подлоги цял месец мълчаха...

"Малиии и като как КПСС и БКП са ти скрили понеделничният брой на Работническо дело и даже са те принудили да не гледаш телевизия, защото от 28 Април нататък не само обявиха за аварията в Чернобил ами и дружеството за разпространение на научни знания "Георги Кирков" започна масова кампания по учебни заведения и заводи да ни агитира да не ядем зеленчуци които не са расли в закрит парник, а ако много се натискаме да ги мием със сода, да си мием редовно ръцете и да не пием прясно мляко, тогава по магазините изкараха месо от резерва и почнаха да ни разправят колко хубаво било месото от ему, прясно домъкнато от Австралия, а на 3 Май, когато ни налегна Черноболският облак спряха всички мероприятия на открито като примерно съборите и чеверметата за 6 Май ... и всичко това го повтаряха по телевизията, и нашата и руската а във вестниците всеки ден имаше сводка за радиационният фон. Единствената страна която отричаше радиационното заразяване е Франция и то заради ядрените и опити в Сахара, които са замърсили Европа 10 пъти повече от аварията в Чернобил. Лично Стоян Ганев (лека му пръст) преди няколко години в интервю за вестник "24 часа" спомена, че цялото това нещо за салатите, марулите и т.н. било просто една добре обмислена пропаганда, целяща заздравяване и засилване позициите на младото (тогава) СДС."

Щото ако ти бяха казали по рано кво щеше да се промени?

Щеше да спре да ,,чука,, булята, та ,,да не издялка,, някой изрод ....То не е, че след това не е издялкал де.

Пример. При ковид идиотизма в Туркменистан бе забранено да се говори за ковида За 2021г: На преброяване България 6.52 милиона има обща смъртност от 148995 почнали давани от НСИ преди. В Туркменистан тогава 6.2-6.3 милиона население имала обща смъртност от 41700+ даваха. Разлика от 107+ хиляди починали и 3.5+ пъти повече. Нищо че и преди ковида сме номер 1 по смъртност по класации, а онези с увеличаващо се население. Разликата е огромна. Прави си изводите за "спасителите"!

А сега да ни разкажеш сладки и сочни приказки за Демокрацията. А да ни разкажеш за НАТО как бомбардира Югославия с обеднен уран. Наръсиха ги яко. А да ни извадиш статистиките за последствията във вид на ракови заболявания в Сърбия. А да ни разкажеш: ЗАЩО ДЕМОКРАТИЧНО В БЪЛГАРИЯ НИЩО НЕ ЗНАЕМ по този въпрос? Защото едно е Чернобил на 2000 километра. А съвсем друго е обеднения уран на 200 километра. Последствията са не по-малко ужасяващи. Защо не ни информират за това? Не е политкоректно да се разказва за злодеянията на НАТО ли? И защо не са взети на времето мерки за защита на населението? много сте далеч от постиженията и делата на това, на което викате комунизъм.

Защото и едните и другите са сатрапи с имперски мераци. И едните и другите хич не ги е еня за нас. Защото са двете страни на една монета - адът е границата помежду им. Ние сме прецакани и в двата случая.

Йоханчоо, ма ного си зле :)))))) . Дали ти е известно, че Русия си е правила парад под триумфалната арка в Париж. Разхождали са се по европа. Ама имат навика да се прибират у дома. Щото там си имат всичко. А запада е колониална система. Те нямат ресурси. За това се опитват да завладяват други държави. Да ги колонизират и смучат. а що се отнася до Русия, всичко що ли става покрай нейните граници? А щоли миролюбивите САЩ имат по света около 900 военни бази, като половината бяха около руските граници. А що ли Руся имаше само 1 военна база в Тартус, Сирия до преди 5 години. Сега вече имат в Нигер нещо, ама не база, по-скоро наемни прокси части. И на тоя фон да слагаш наравно мародерите от запада с руснаците, които са в защитна позиция, меко казано е тъпо. И дори не заради фили и фоби. Просто е обида за интелекта. Не е лошо човек да може ясно да различава истината от лъжата. Заради него сами си.

Грозната истина е явно само с розови очила. Чий го диреха в Афганистан 10 години русите, точно по същата причина поради която го диреха и другите във Виетнам. С кой поделиха Полша нацистите? Май бяха товаришшите. Кой беше против Съединението на България? А? От голяма любов към нас ли? От другата страна кой ни накара да си затрием ПВО комплексите и да нарежем самолетите и танковете? Е не съм ли прав, че и едните и другите изобщо не ги е еня за нас. Зле си ти, че четеш само, което ти спуснат. Винаги след като сме >>освободени>> и от едните и от другите сме яли сапа на мотиката. И едните и другите са осрали целия свят. Бази викаш - до 89-а да ти припомня ли колко совиетски бойци и фуражки имаше в БГ, ГДР, Полша. За Чехословакия нещо? Май там отидоха на разходка. Аман от глупаци които се кланят и на Изток и на Запад. Ти си от едните!

Йоханчоо, ма ного си зле :)))))). А ти помниш ли руския мамут какво направил на Американския мумут? Това е престъпление срещу човечеството! Хахахаха Говорим за сегашно време и малко преди него. Тъй като направено малко преди води до ситуациите сега. Ма наистина си много, ама много зле. Характерна черта на западния заразен дебилизъм. Много ви изнася да фалшифицирате историята на европа. СССР бил поделил Полша с Германия. А що не ти изнася да кажеш, ЗАЩО СССР след края на ВСВ даде Източна Прусия и значителни германски територии на Полша? Или това не се брои. САЩ доказано са организирали над 70 войни по света след ВСВ. Русия, като изключим Афганистан, какво имат друго? Как да броим американския преврат в Украйна. И неразширението на НАТО на Изток, което е причина за всички ескалации? А сегашните намеси в Армения и Киргистан, които още не са избухнали. Какъв чеп дирят западняците по чужди държави. Да си седят у своите кочини. Ама ще умрат от глад тогава. И печатането на долари няма да помогне. Къде са 900 военни бази, къде 1! Е как да сравнявам и да ги поставям на едно ниво. Между другото, в България не е имало руски бази и руски войници, недей да лъжеш. Не сме ингилизки зомбита. Между другото, руснаците няколко пъти ясно заявиха: не се нуждаят от нови земи, защото си имат огромни неусвоени територии, с много природни ресурси. На тях са ненужни амортизирани европейски територии с враждебно население. Да се поддържа завладяване и окупация си е жива глупост. А да напомним на леко изостаналите: война се води за печалба. Иначе няма смисъл. това е продължението на бизнеса и политиката с други средства. Руснаците искат нормални търговски отношения с всички. В европа няма какво да намерят, освен да им продадат нещо и да се разходят там. А сега САЩ ще ги превърнат евродебилите в просяци с кредити, деиндустриализирани.

3евзек

Ало, грозната истина, тролице руска, Излъга за броя руски туристи в Бразилия по време на св. първенство по футбол. Излъга или поне направи опит да излъжеш за това какво е било или не е било през месец май 1986. Сега, имай предвид, че ти ги трупам, лъжеш за обеднения уран. Той не се различава съществено от природния, дори е с по-слаба радиоактивност от него, който представлява средно 2 милионни части от почвата. Т.е. в радиус 1 км от деб до дълбочина метър има няколко тона. Освен това е алфа радиоактивен и можеш да прекараш много време в една стая с прилично количество от него преди да предозираш. Ако не го ядеш, разбира се. Тогава води до отравяне и бъбречна недостатъчност. Освен това при взрив не става едри парчета, не на аерозол, способен да прелети километри, както наглата ви руска пропаганда се опитва да го изкара. Вероятно пак някой тролозащитник от дир ще изтрие коментара, но този път съм готов да го повторя бързо.

Изводът е един - че укрите са опасни за Човечеството !

Помня, че два-три след това валеше дъжд, а нашите командири в Казармата ни накраха да маршируваме навън, знаеки какво се е случило в Чернобил. Те си стояха вътре и си пиеха кафета. Много мои прятели от казармата починаха от рак.

как тъпо лъжеш само. Трол

Беше подготовка за първи май. Много добре помня. Наредихме се на плаца, казаха марширувате 2 часа, а те се скриха в сградата на поделението.

Ако си мислях, че някакви прости "казермени" са знаели лъжеш се. Просто троте ги е мързяло. Знаели са само висшите еталони на БКП.

Ако си мислиш, че някакви прости "казермени" са знаели, лъжеш се. Просто твоите ги е мързяло. Знаели са само висшите еталони на БКП.

украинец... щото радио-активния дъжд беше в Киев, у нас дойде чак на 8 Май, но у нас забраниха чеверметата на открито за 6 Май, що Георгиевци псуваха тогава властта-)

В казармата забраниха марулите и свежите зеленчуци. Минахме на консерви...

Тогава помня ни казаха, че няма нужда от паника, как ни успокоиха. А сега някакво вирусче и вдигат шум до небесата. Да не се паникьосва народът

Ама първо те оставиха да те вали дъжда на 1ви май и после те успокоиха :)

Лично Стоян Ганев (лека му пръст) преди няколко години в интервю за вестник "24 часа" си призна че това което твърдиш, а и цялото това нещо за салатите, марулите и т.н. било просто една добре обмислена пропаганда, целяща заздравяване и засилване позициите на младото (тогава) СДС. А дали е било опасно виж сам какво публикува в-к "Работническо дело" на 08.05.1986г. когато вече цяла България е покрита от Чернобилските облаци: "Радиоактивен фон по окръзи: Кърджали - .007 милирентгена за час; Габрово - .007 милирентгена за час; Стара Загора - .006 милирентгена за час;Ямбол - .007 милирентгена за час; Сливен - .006 милирентгена за час; Нормалният фон за страната - .0015 до .0025."

Тия цифри които си цитирал не са ли 4-5 пъти над "нормалния фон за страната"?

Смехурко

От "Работническо дело" щом са казали, значи е точно така. Просто ни пръскат от самолети и затова за се увеличили раковите заболявания

са се увеличили раковите заболявания... А, СЗО казва че увеличението от 0.02 процента на заболелите от рак няма как дъ бъде свързано с Чернобил-)

За всички би трябвало да е ясно, че най голямата ядрена катастрофа в света на ядрена централа е тази на АЕЦ Фукушима, където аварираха 4 от 6-те ядрени реактора на централата (като един от тях се взриви, и покривът му рухна, като при Чернобил), като и досега японците продължават да охлаждат разтопеното ядрено гориво от тях, и да изхвърлят радиоактивната вода в Тихият океан! Ако спрат да охлаждат разтопеното ядрено гориво, то вероятно ще пробие напълно бетонените корпуси на реакторите, ще попадне в подпочвените води, и оттам директно в океана! За сравнение при Чернобил се взриви само един реактор, руснаците за няколко седмици построиха бетонен похлупак върху него, и с това приключи ядреаната авария! Колкото до медийните лъжи за тези аварии, аз си спомням, че и западните медии отначало лъжеха, че имало само малък проблем в АЕЦ Фукушима, няколко дни по късно стана ясно, че проблемът е сериозен, но след няколко седмици западните масмедии загубиха интерес относно тази авария, и сега почти не я споменават!

може да се спори... но пък е най-известния. Положителното в случая е че когато в Москва разбират за направеното от украинците от там нареждат евакуация на жителите в засегнатата зона, но така е в диктатурите... виж в демокрациите е друго нещо, 10 дена след аварията в Три майлс айлънд, на въпросите на журналисти губернатора на щата препоръчва на бременните жени, ако имат финансова възможност, да се преселят за седмица-две по далеч от замърсената зона.

"Ще си мълчим", Тодор Живков

Ръководещият тестовете главен инжемер е Анатолий Степанович Дятлов. Не е украинец - роден е в малко градче около Красноярск. Не ти се получи с "украинците". Тъкмо той е човекът, който настоява тестът да продължи, въпреки предупрежденията на инженерите в централата. Твърди, че реакторът е проектиран от "проектиран от тогавашните най-добри съветски учени".

чисто руска фамилия-)

Ауууааа колко били добри демократите. Само дето комунизма раздаваше хапчета йод дружно. И предупредиха хората в един момент какво да правят А сега да ни обясниш. Миналото лято Великобритания внесе демократични снаряди с обеднен уран в Украйна в град Хмелницк. Руснаците скоростно ги избомбиха. В резултат се получи радиоактивнозамърсяване. За наш късмет въздушните течения бяха на запад и отвяха всичко в Полша. Там радиоактивните показатели се вдигнаха от 8 до 20 пъти. Най-малкото 8 е бисмута. Радиоактивността от обедненият уран е по-различна, но не по-малко опасна. По-коварна по-скоро. Поляците нададаха вой. След което заплашиха със съдебни и финансови искове Великобритания. След това не е известно да са вкарвани нови такива снаряди. Както е добре известно на природонаселението на България по темата - нищо не е известно. Е нали е демокрация, нали комунизмът всичко криеше. Пита се. Защо никой не ни информира в България за всичко това. Защо не се предупреждава населението да взема някакви мерки за защита. Нали е цъфтяща демокрация, която е по-добра от комунизма. Макар след 30 години, така и не се разбра с какво е по-добра, освен в съсипването на държавата България. Луд късмет само имахме, че това не стана зимата, когато към България се спускат полярните въздушни маси от североизток. Тогава вместо в Полша, всичко това щеше да дойде в Румъния и при нас. Пита се пак, защо в България не знаем всичко това, което се случва в Украйна и какви са последствията от Великобританското колониално безумие. Ние в БЪлгария животни ли сме?

Аз съм съвременик на аварията. Никакви хапчета не са раздавали комунистите. В Полша - да, у нас - не! Ако са гръмнали стотина снаряда с обеднен уран, най-много да има местно замърсяване, абсурд е да стига някъде извън Украйна.

хангар 18 , не се ли усещаш, че доста плоско лъжеш. Не става ясно в коя държава си бил "съвременник на аварията". И ти не си всички. И да се изказваш за едно явление, което беше масово, доста е тъпо това. Това, че ти не знаеш нещо, не означава, че не се е случвало. Да са гръмнали няколко сторин снаряда? И после Полша да е бясна и да си позволи да иска компенсации от Великобритания? И да има замерени нива на занърсяване 8-20 пъти? И това е локално? Ако знаеш къде е града Хмелницк и къде е Полша? А по-сериозно малко. Особено да правиш някакви изводи от нещо, което очевидно не знаеш, а само от лични предположения. Може в България да сме изпаднала колониа, но не ручаме жабетата небелени. Да ти имам самочувствието и самомнението.

Посочи на мен и всички, които четат, на кой сайт (при търсене с Гугъл) може да намерим информация, че Полша е поискала компенсации?? Тогава ще потвърдя, че лъжа плоско, вдлъбнато и т.н.

хангар 18, сори, ма нямам никакво и време и желание да се занимавам с идиоти и наличните ми стигат. Ако искаш да знаеш, ще си търсиш сам. От мен вече само за пари такива услуги. Коментарите са да обмени човек мнения и идеи, да научи нещо от споделеното с други. Винаги има какво да се научи, понякога действително интересно. Или свои грешки да видиш. Това има смистъл. Дори и от тъпотата на троловете, също може да се поучи. Като минимум, в какво в момента се иска да ни накарат да вярваме, без да ни дрогират. За подигравки и спорове, да си плати и да се научи. Информацията дето искаш не ти е за обогатяване на опит, а да подскачаш като биче на червено. Сори, аз торерото нямам кога да го играя.

Така е, трудно е да посочиш сайт, защото няма. А беше необходимо само едно изречение, не есето, което си написал.:)

Фукушима не беше по малка, но изглежда по малка защото медиите мълчат

Даже и гриинпийс не смеят да се обадят .

продължава да цапа...

"Ще си мълчим", Тодор Живков

Като сега за фукушима и 1 млн. литра радиоактивна вода в океана ?

Лично Стоян Ганев (лека му пръст) преди няколко години в интервю за вестник "24 часа" си призна че това което твърдиш, а и цялото това нещо за салатите, марулите и т.н. било просто една добре обмислена пропаганда, целяща заздравяване и засилване позициите на младото (тогава) СДС. А дали е било опасно виж сам какво публикува в-к "Работническо дело" на 08.05.1986г. когато вече цяла България е покрита от Чернобилските облаци: "Радиоактивен фон по окръзи: Кърджали - .007 милирентгена за час; Габрово - .007 милирентгена за час; Стара Загора - .006 милирентгена за час;Ямбол - .007 милирентгена за час; Сливен - .006 милирентгена за час; Нормалният фон за страната - .0015 до .0025."

Това дето публикува Работническо дело е горе-долу 5 пъти над нормалнито 0.0015. А и доколко може да се вярва на Работническо дело, където също се появи едно маааалко каренце за аварията 7 дни след като се случи също е спорно. Ти как мислиш?

Аз оспорвам измислените от ламтящите за власт СДСари лъжи относно "прикриването" на Чернобилската авария... И точно защото фона беше по-висок у нас бяха забранени екскурзиите, абитуриентските изпращания, тогава прибраха и всички ученици които бяха на военно обучение.

като знаем как запада бомбандира запорожката АЕЦ, малко съмение остават по отношенеи на чернобил че е диверсия, помним как британския космонавт унищижи съвтеската орбитална станция за да строят нова и да се учат от руснаците ....

Ако имаше ковид ваксина тогава да си бият щяха да са предпазени и живи.

Светът отбелязва 38 г. от най-тежката ядрена катастрофа в света - а как стои въпроса с Фокушима, която прдължава да замърсява океана и не само него ?!?

А кога "света" ще отбележи годишнината от ЯДРЕННАТА атака над ЯПОНИЯ на 6 и 9 август 1945 год ???? Или тези дати сте ги забравили ???? Нима в Хирошима и Нагазаки НЕ загинаха 200 000 японци и още толкова от лъчева болест !?!?

след като Япония се е съгласила да капитулира.

Смехурко

На 26 юли 1945 година, Труман и останалите лидери на антихитлеристката коалиция изказват позиция на Потсдамската конференция, която е отразена в декларация – ултиматум към Японската империя за капитулация. На следващия ден, японските вестници съобщават, че декларацията, текстът на която е излъчен по радиото и разпръснат в листовки от самолети, е отхвърлена. Правителството на Япония не проявява желание да приеме ултиматума. На 28 юли премиер-министъра Кантаро Судзуки заявява на пресконференция, че Потсдамската декларация не е нищо повече от старите доводи, декларирани на конференцията в Кайро. Император Хирохито, очакващ отговор от СССР на уклончивите дипломатически ходове на японците, не променя решенията на правителството. На 31 юли в разговори дава да се разбере, че императорската власт трябва да се защити на всяка цена.

Хирохито точно на 6 Август сутринта се готви да обяви и по радиото КАПИТУЛАЦИЯТА на Япония, Генералният щаб е против... Генералите използват поредните бомбардировки над Япония, тогава те просто са си помислили че Хирошима е унищожена по схемата по която са унищожени още 67 други японски града , като само в Токио жертвите са над 400 000, за да се опитат да направят преврат за да продължат войната... е, императорската гвардия успява да обуздае превратаджиите, сред които е и текущия министър-председател, след което Япония реално капитулира.

най-тежката ядрена катастрофа е когато хамериканците хвърлят ядрени бомби по цивилно население.

Да ама хуманитарни атомни бомби от ЦРУ с любов

Хохлите дали си признават издънката? Май не? И що така?

Шило

Дали е най-тежката, не знам, ама поуката е "не се е.авай с атома".Както бяха казали тогава "Реакторът се е съпротивлявал до последно". Но, нечии амбиции и погазване на правила, доведоха до това.

То е ясно че човешка простотия и наглост е довела до инцидента.

И след 38 години от аварията в Украйна, същите тези изроди обстрелват най-голямата атомна централа в Европа !? И при това тя се води украинска !? Путин, действай! Такива идиоти не ни трябват в Европа ! За тях тъмен затвор с доза кокаин им е достатъчен !

Вярно Украинският Чернобил бе трагедия но - Най тежката ядрена катастрофа в Света беше на 6 и 9 август 1945 г в Хирошима и Нагазаки където бяха убити 266 000 невинни цивилни жертви деца, жени и старци . Катастрофата я причиниха САЩ по най брутален и зверски начин . Те единствено в Света са използвали атомни бомби за да убиват цивилни и в момента същите слуги на Сатаната ни четат морал .

Пишете глупости! Тези бомбардировки, от определена гледна точка са изключително хуманитарни. Защото спаси хиляди войници от смърт. И това са не само американски войници. Но и японски. Затова ние разглеждаме това като хуманитарен акт! Престанете да русофилствате! Ние бомбардираме САМО с демократични и хуманни подбуди! За да донесем свобода и демокрация!

Шило

Смъртта на стотици хиляди цивилни е допринесла до "хуманното" приключване на войната? Аре стига глупости!

По минусите ще преброите копейките. С + ще ми сложат само умните, красивите, евроатлантичекски прогресивни умове. И аз си сложих +, защото принадлежа на споменатите.

Вашият тероризъм е демократичен, знаем, знаем....катили

Шило

Всеки нормален ще ти набие не само минус, а и шамар, ако му го кажеш тет а тет.

Кои сте вие бе, плесен противна? Оправдяваш избиването на 266 000 души защото били спасени войници... Бе ти нормален ли си бе, калтаче?

или цитираш нескопосаните омерикански оправднаия На 22 Септември, 1993, беше разсекретен и публикуван на сайта на ЦРУ Меморандум за президента: Джапанийз фийлърс, с който генерал Донован, ръководещ Управлението на стратегическите служби предшественик на ЦРУ, докладва на президента на САЩ че на 17 Януари, 1945, японския Император чрез посланикът си във Ватикана предлага да започнат преговори относно капитулацията на Япония, същото предложение е направено на американски представители от японски дипломати и в Лисабон, Берн и Висбаден. За по-сигурно японския император изпраща и нарочна дипломатическа мисия в Москва надявайки се че Сталин, като представител на Съюзниците, който все още не воюва с Япония, ще посредничи при евентуалните преговори, факт който също така е известен и на американците които още преди нападението над Пърл Харбър свободно четат японската дипломатическа поща. На 20 Юни,1945, японския Император, имайки впредвид че Япония вече преговаря за своята капитулация със САЩ с американски представители в Берн, свиква съвещание на шестимата министри от вътрешния кабинет, т.нар. Върховен военен съвет, на което заповядва: „Обсъдете въпроса за слагане край на войната колкото може по-скоро“. На 28 Юли, 1945 година, Сталин на Потсдамската конференция на която САЩ, Англия и СССР обсъждат бъдещето на победена Германия, отново напомня на всички че заради желанието на Япония да капитулира по-нататъшните военни действия срешу Япония губят своя смисъл, не е много ясно дали Сталин вече е знаел че в края на Юли,1945, японците вече ясно заявяват пред американските преговарящи че ще подпишат договор за безусловна капитулация... стига американците да се съгласят, или просто не е искал да започва война с Япония, задължение което СССР е поел на Техеранската конференция.

Абе вие от ИРОНИЯ не разбирате ли? Човекът пише с ирония, а вие блъскате минуси. Защо?

Сарказмът явно не върви тук :-)

До "учуден съм" и "Обективен контрол" - защото са евроатлантици/смешници. Важно е да защитават козашкото посолство. Трудно различават иронията.

Точно тогава Япония става васал на САЩ. Но Фукушима също беше трагедия с подобен мащаб, дори съвсем скоро изпуснаха и водата от реакторите в океана.

Всеки от тези ядрени опити е допринесъл за радиоктивното заразяване на Земята. Но за това никой не говори. Троловете са се хванали за опорките от Посолството и за тях друга "истина" няма. Аман от предатели. Отворете си очите - време е. Ядрени опити по страни САЩ – 1054, официален брой СССР – 715, официален брой Франция – 210, официален брой Великобритания – 45 Китай – 45 Индия – 6 Пакистан – 1 с 6 устройства Северна Корея – 2 Израел/Южна Африка – 1

Ти си срам за човечеството. Отвори си очите за истината. Държавата ни е на това дередже, заради такива като теб.

Г-н мислете с главите си, В един ядрен опит има десетки килограми ядрен заряд, а в реактора са тонове. Ядрените опити могат да бъдат подземни, от един момент всички руски и американски са такива, реракторната авария в Чернобил е надземна, освен това в реактора има още тонове другиматериали, които са подложени на дългосрочно йонизиращо и неутронно облъчване, превръщайки се в какви ли не други радиоактивни боклуци. Така че място за сравнение няма.

Шило

С тази разлика, че при ядрените взривове има и ядрена реакция, а в Чернобил- изтичане на изотопи. Има малка разлика. Като краен резултат са по-различни.

Мисленето не ви е силна страна. Кое от заразяването на Земята не разбирате? Дали ще е повърхностно или подземно, си е ЗАРАЗЯВАНЕ. И подземните опити са ПО-МАЛКО от надземните. Ако не вярвате, отидете и ги пребройте ЛИЧНО.

Г-н Шило, Верно ли в реактора няма ядрена реакция? Няма я в атмосферата след екдплозията, но продуктите са същите, че и повече. Защо се опитвате да се правите на компетентни по материали, които никога не сте учили?

Г-н дьо господин Зевзек, Не моето, а вашето мислене не е силна страна. Замърсителите са замърсители там, където не им е мястото да ги има. Още малко и оловото в оловните руди и урана в урановите ще ги изкарате като съответно оловно и радиоактивно замърсяване. Да не говорим за местата за съхранение на отработено ядрено гориво. Със сигурност е замърсено вътре някъде, но за съществен принос към заразяване на Земята, поне както го формулираш по-нагоре... ще ме прощаваш. Според интернет източници надземините, подводните и космическите опити на САЩ са 216, руските са 219. Само на глупак му трябва лично преброяване. Ти лично ли ги брои колко са общо? Надявам се не си.

За 1 година от всеки реактор се махат като окончателно отработени общо 42-48 касети. Всяка от тях съдържа 490 кг ядрено гориво. А общо касетата тежи 730 кг с обвивката от специална циркониева сплав. С лаик не ми се води спор. Тролете си на воля. Дано центовете ви стигнат за комат хляб и дневната дажба алкохол.

Г-н дьо господин Зевзек, Моля да отбележите, че не съм лаик, ами съм Зевзек и затова почти винаги се явявам подготвен. Като че ли със зевзеци не ви се спори. Материалите за ядрени реактори едно време сме ги учили и всичките са специални, не само амбалажът на горивото. И въпреки това предполагам знаеш колко лесно атомите поглъщат неутрони, превъщайки се в друг изотоп със съмнителна стабилност. Ако циркония в специалната сплав са го подбрали такъв изотоп, че освен евентуално малкото сечение на взаимодействие да толерира няколко попадения, оставайки стабилен и с по-голямо атомно число, то въпреки всичко не е до безкрай. Като виждам какви ги приказвате, не мога да остана безучастен. На учебния реактор в комплекса на БАН около 7-и км също ли му премахват по 42-48 касети, всяка с 490 кг ядрено гориво? Не се ли изсилваш малко с този "всеки реактор"? Все имам завзешкото чувство, че количеството зависи от типа и модела. А вярно ли е, че 30 кила, взривени под земята са замърсител, докато 20-25 тона отработено гориво, складирано под земята, при това всяка година, не е замърсител? Обяснете на беден лаи... пардон... зевзек като мен, живеещ с центове, какъв е този копейкаджийски двоен стандарт?

А ФъкоШиба? С краварските реактори? Те още пърдят периодично радиоактивни нуклеиди в околната среда.

ти му говориш за Чернобил той говори за краставиците..ха.ха руснака е доказано че е като каймата 75 % свинско и 25% месо от добитък..ха.ха ха тъпи колхозници ха ха ха

Щерик, ти май си 75 % помаклък, 25 % шербет, по диалекта те познавам хахахахха бунак

Ама никой от тях не си е траел като пръднал в асансьор...

Напротив, почети, с дни са се правили на ударени. САЩ, - трий майл айлънд, Англия - уиндскейл файър. Омаловажаване на риска и цензура. Хайде стига вече с тая пропаганда за злия съветски съюз и добрия човеколюбящ запад.

Сравненията между амбициран да се докаже пред началството руски военен и последиците от 9 степен по Рихтер плюс цунами винаги са много добри.

умряха на млади години от РАК няколко години след катастрофата. Не ми се вярва да е случайно. Много неща бяха премълчани тогава навсякъде из Европа (влючително и на Запад) - всички политици от Москва до тогавашен Берлин ги беше страх да признаят публично колко глеми са пораженията в действителност.

Що се напъваш бе? Тия твой познати в Украйна ли са били? Айде стига си измисляйте!

Ало, тонк, троле руски, На мен ми отстраниха доброкачествен тумор през 1996, докторите казваха, че 4 от 5 били доброкачествени, поне един в стаята ми беше с карцином. В болницата беше пълно, разбирай около 10 пъти над обиачйното за такъв тип тумори. Така че може малко да посмалиш с опитите да обясняваш кой какво си бил измислял и да защитаваш всичко руско и родно.

Няма лошо да отбелязва света. Ама се чудя - имаше ли отбелязване за Фукушима? Не си спомням. Отбелязваме само изливането на поредните хиляди кубици радиоактивна вода в океана.

И колко беше ефтина сьомгата след експлозията.

руските убийци най големите и велики убийци на света

А Хирошима беше по-лека, нали?

Цървул, става дума за Чернобил. Останал си малоумен заради радиацията, нали?

Ми то става дума само за това, дето ви е изгодно, не мой тъй, драги тупанЕ

И нищо друго не съществува? А салатите на 1-ви май бяха хубави, не като сегашния внос.

а кога ще върнат на Япония руснаците окупираните северно-японски острови?

Нингаш, доволен ли си...хахахха

Ти за Япония ли си се загрижил? Ми иди ги питай що не пробват да си ги вземат?

КОЙ БЯХА ТРУДОВАЦИТЕ И МИНЬОРИТЕ В УРАНОВИТЕ МИНИ??Първият и най-известен е Георги Димитров. Когато Съветската армия окупира България през 1944 г. той праща от Москва паролата "Авгиевите обори да се изметат с желязна метла". Комунистите избиват за три месеца 30 000 българи без съд и присъда. Това са кметове, свещенници, учители, низши полицаи и военни. Практически е избит целият елит в малките градчета и села. След това скалъпват противонародния съд с който вече "официално" избиват още 2793 души - регенти, министри, депутати, висши военни и полицаи, индустриалци, банкери, търговци, писатели, художници и артисти - това е целият национален елит. След това други 100 000 души са вкарани в 12-те затвора и 56-те концлагера, а доста повече са изселени в провинцията. Лично на другаря Димитров е и едно чудовищно изобретение - вкарването на синовете на противниците на комунистическия режим в казармата да отбиват военната си служба в Трудови войски като миньори в урановите рудници. Службата там е 4 години, войниците копаят урановата руда без всякакви предпазни средства и всъщност не знаят какво работят. През 1990 г. служилите в тези поделения през четиридесетте и началото на петдесетте години са преброени. От 55 000 души - "ОТБИВАЛИ ВОЕННАТА СИ СЛУЖБА" В РУДНИЦИТЕ СА ЖИВИ ЕДВА 3000, ВСИЧКИ ОТ ТЯХ БОЛНИ ОТ РАК ИЛИ ЛЪЧЕВА БОЛЕСТ". Това е първият политически геноцид в България. До момента няма наказани, дори темата е табу. С изкопаната от тях руда е направена първата съветска атомна бомба.

Абе интересното е, че след проверка се оказва, че по него време няма нито един учител в университет, който да е сменен /убит/, а уж интелигенцията избили ..... а за депутати .... ми ся ако дадеш пушка на 80% от народа ще изтрепе онез 240 мекерета, независимо дали е комунист или не .....

Най-тежката всъщност вече е тази в АЕЦ Фукушима, но на Запада не му е изгодно да го признае!

Фукушима е на второ място

Въсщност драги ти лъжеш - и двете аварии са от най-високата степен - седма. Друг е въпроса, че Фукушима е доста по -зле но просто няма по-висока степен. При аварията са засегнати всички блокове на централата вслючително и басейните за охлаждане на гориво към реакторите и общя басейн. Нивото на йод във морската вода е вдигнато 7,5 МИЛИОНА ПЪТИ НАД ДОПУСТИМОТО защото се оказва, че има пробив в офладителя на втори блок и никой не го е разбрал. Това се случва на 25 дни след аварията. 25 ДНИ.

Фукушима е авария... в следствие на цунами. Чернобил гръмна в следствие на експеримент, щото някой на 5 водки си е казал "абе я да видим ако направим това дали ще стане". След което са дали нареждане да се изпълни.

"експеримент"? хахаха така ли ти показаха на американския сериал?

Що гръмна Фукушима? - пределно ясно е, че в Япония стават земетресения, земетресенията водят до цунами, цунамито изисква дига. Е сложили са по-ниска дига отколкото трябва - изискванията са дизелгенераторите за резервното захранване на реактора да са нависоко, сложени са на пода напук на всички рапорти на инспектиращите инженери - централата трябва да се включи като консуматор с цел помпите за охлаждане да въртят при краен вариант --- ами спестен е Земетресението става, водата прехвърля дигата, залива генераторите и край .... дотам. Е не, въртяха докато в батериите имаше живот, така и не можаха да доставят нови, хахаха

Комунистическите отрепки си внасяха храни, пък като питаха една от отрепките ''ами за хората'' А, щеше да е много скъпо'' И този боклук, май дори не го осъдиха....А румънците, теглиха куршума на техните Затова дебили сте последни в Европа...Щото сте дебили

Идат избори.. помислете за убийците на българи ли ще гласувате или за партии които са с европейските и евроатлантическите спасители.

Абе троле, при теб радиацията е дала яко отражение хахахахах Бая черешки си хапнал хахаххаха

хапвал съм като 95 % от българите само избраните слуги на Москва си хапвахте незаразено с радиация храни.

Ядяхме си салатки, череши, ходихме на манифестация. Как да се ненарадваш на "далновидността" на едни политици от миналото.

И в края на краищата сте живи и здрави, нали?

Факта, че защитавате криенето на тази катастрофа ми казва всичко, което трябва да знам като личност.

Не сме...някой от моите съученици вече не са между живите. 2-3 момчета си отидоха от рак. И това не са изолирани случаи.

Мда, 9 милиона са били изложени на радиацията ама ей на, той познавал двама умрели от рак.

Момчета на по 18-20 години не умират от рак ей така. И то след такава авария.

Като не е в твоя "двор" няма проблеми нали? Майка ми почина от рак, лекарите споделяха, че Чернобил е много вероятна причина!

Мръсните комунисти тогава скриха от народа тази авария...Радио Свободна Европа казваха, че има голяма авария, а нашите путьовци ги беше страх да кажат истината. Тия днешните русофили биха постъпили по същия начин. ИЗМЕТ ПРОДАЖНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не просто скриха истината! 10тина дни по-късно 9ти май, манифестации никакви предупреждения никакво отменяне, нищо ... а в същото време радиационните облаци си се раздухват включително из България, а къде е другаря Живков? Нанка и нехае. Новините си идват една след друга, доклади и предупреждения ... българският народ няма нужда да знае за това, какво се случва. Защо няколко месеца по-късно мистериозно пристигна товарен кораб с хранителни продукти от Австралия? Че то пшеница, свинско, телешко, компоти, консерви и тн. си произвеждаме и в България! Е, за някои ще има хляб от другия край на света, за другите?... те са корави малко заразен хлебец нищо няма да им направи на тия хлебарки.

мръсни руски терористи... нашите червени подлоги скриха и това е причината днес да има 30 000 болни от рак днес

Щерьо, всъщност са украйнски!

е нали кремъл твърди : Няма украинска нация нито украински език. В Източната част на територията живеят руснаци, а в Западната поляци. Я си уточнете опорките с руското посолство..ха ха ха

Баш от чернобил са се разболяли след 40 години, а не от пушене на цигари и преяждане с трансмазнини.

Точно от Чернобил! Да си чувал за разпад на урана на определен период от време? Точно 2009 "брахме най-големите плодове" на тази авария. Майка ми никога не е пушила, но си отиде за 6 месеца от рак на белия дроб!

А ти как си оцелял, да нямаш естествен имунитет срещу вредата от радиацията бе???

Начи кво ши ги праим САЩ, като умишленно бомбеха с обденен уран ??? М ?

Всъщност това катастрофа, предизвикана от украинци. Това е едно от многото проявления на украинския манталитет. Украински апаратчици са скрили проблема и не са взели нужните мерки за предодвратяване на аварията. Целта им е била да не увеличават статистиката на докладите за аварии, за да си пазят топлото партийно местенце. Голямата част от това население в тази безнационална държава е именно с такъв манталитет. Всеки компромис с принципите и морала са допустими. За това САЩ намериха Украйна като слабо звено в Европа, за да излеят пари да развият нациъзм и да принудят Русия да спасява руснаци с военна сила (до тогава украински нацисти избиха 14 000 руски деца, жени, старци...). Такава нация няма, държавата е формална, населението на тези територии, които са покрайнини на Русия и отчасти на Полша, Австрия и Румъния - е като безпризорно и оттам безморално, без патриотично чувство. На такива места възниква нацизъм, който запълва септично липсата на патриотизъм. А както казаха 2018 в Бундестага за украинския фашизъм, фашизъм никога не си е отивал сам. Това беше докад в Бундестага, всички депутати ръкопляскаха. Русия се зае да избърше от Европа набъбналата като пяна нацистка сган, която САЩ финансираше и укрепваше целенасочено и дълго, за да разбият благоденствието на Европа. Добавяме Бандера, Махно... Та Чернобил е само още един пример за украиснкия човешки материал.

Да, украинският началник е дал заповед да се вдигнат графитните пръти (или борни пръти с графитни накрайници), да се изтегли водата и да се запечати кранът за заливане с вода от близкото водохранилище в случай на подобно бедствие, малоумието им не е от вчера

е нали нямало украинци....

Няма украинска нация. Украинци има. Има и изкуствено създадена украинска държава, 90% от която са тъпаци с тъпаците. Изтървано население без акъл в главите. Има и умни хора, но много малко.

Откровена лъжа - до последната дума. За да гръмне реактора е проведен експеримент, който е ръководен от москва.

Експериментът е че инерцията на генератора трябва да върти охлаждането на реактора докато се включи резервното захранване, останалото са украински импровизации, хахаха, симулирало се е удар с нещо експлозивно

Да бееее ама работата е че имаш оператори, които правят каквото им се каже. И те нямат знанията да предположат какво ще се случи. Даже и руснаците не са предполагали че тези реактори имат тази конструктивна слабост. Не можеш да обвиняваш украинците за катастрофата. Никой не е предполагал какво ще се случи.

Коментари - Светът отбелязва 38 г. от най-тежката ядрена катастрофа в света (снимки) | Днес.dir.bg

Светът отбелязва 38 г. от най-тежката ядрена катастрофа в света (снимки)

Радиоактивно замърсяване засяга 17 страни в Европа с обща площ от 207 500 кв. км, от които близо 60 000 кв. км се намират извън пределите на бившия СССР

Обратно в новината

Коментари - Светът отбелязва 38 г. от най-тежката ядрена катастрофа в света (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

Старшината: "Алфа, бета и гама лъченията при ядрен взрив не могат да проникнат през вашата униформа. Най-много да минат през шубата и да стигнат до потника, не повече! Така че, при ядрен взрив изобщо не се притеснявайте за радиацията." Ротният: "И така колеги, не се притеснявайте да работите с източници на радиация. Това е напълно безопасно. Ето например, някои руски офицери от флота седят по 2-3 години в атомните подводници, а в това време жените им раждат съвършено здрави деца."

Този терористичен акт на Украйна, де факто разклати структурата на СССР. Плюс и изкуствените цени на горива. Иначе си бяха стабилни. Надявам се всички да вземат пука че Украйна не са благонадеждна страна на която да се предоставят такива технологии.

Ало, гост, троле руски, Много лесно разбирам, че не са ти инсталирали памет за преди повече от 2 години, когато в руски публикации за пръв път се появиха "данни" за така наречения от вас украински тероризъм. Вероятно няма как да помниш, че Анатолий Степанович Дятлов, роден в Красноярски край, е осъден на 10 години за грубо погазване на правилата за безопасност и умира в затвора от рак на костния мозък.