Журналистът Димитър Стоянов е задържан за 24 часа, съобщи Нова телевизия. Стоянов е заплашил служител на НАП с оръжие.

По данни на бТВ заплашваният е държавен служител, но телевизията не уточнява къде работи. Човекът се оплакал в полицията, след което последвал арестът на репортера от BIRD.BG.

По информация на "Булфото" той е задържан в Пето районно управление на столичната полиция.

Случката се е разиграла около 18.30 часа вечерта в понеделник, в столичния квартал "Хаджи Димитър".

Самият Стоянов публикува пост в социалната мрежа, в който коментира, че е нападнат в гръб в магазина, докато пазарува, и показва снимка, на която се виждат следи от одрано по главата му.

"Дори и когато си пазаруваш кротко, винаги се намира някой тъпак, който да те нападне, защото пазаруваш от магазин, който той не харесва. Ако не се уплашиш, ще избяга и после ще те нападне в гръб, ще те издере като гневна жена и ще обясни как ще те убие", пише Димитър Стоянов.

Той допуска, че сцената може да е и провокация. "А ти дори нямаш идея от къде ти е дошло. Още се чудя провокация ли е или идиот", допълва журналистът в профила си във Фейсбук.

След инцидента Стоянов отишъл в "Пирогов", за да си извади медицинско свидетелство за нанесен побой, и точно тогава е бил отведен от патрулка, съобщава "Булфото".

Агенцията припомня още, че репортерът е изнасял разкрития за министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и е бил съден от него.

Няколко часа по-късно от МВР уточниха, че Стоянов е задържан за хулиганство. 

"Във връзка с появили се спекулации, уточняваме че журналистът Димитър Стоянов е задържан за 24 часа за хулиганство и заплаха с оръжие. Задържането е след получен сигнал в полицията от гражданин", съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство.

През 2018 г. Димитър Стоянов взе отличието на Българския хелзинкски комитет за журналист на годината, но тогава все още работеше в сайта "Бивол".