Масовото недоволство избухна в петък, когато Делян Пеевски бе назначен за председател на ДАНС.
Въпреки че в събота бе обявено, че ще има нов кандидат за шеф на агенцията, а днес ДПС внесе предложение за отмяна на решението за избиране на Пеевски, протестите продължават с искане за оставка на правителството.

Премиерът Пламен Орешарски пък заяви, че новата кандидатура за председател на ДАНС ще бъде добре обсъдена. Той обеща да се търси широка гражданска подкрепа за всяко следващо назначение, което прави.

В София

Хиляди протестиращи се събраха в 18.30 ч. пред сградата на Министерски съвет. Демонстрантите свиреха със свирки и скандираха „И преди, и сега БСП е мафия” и „Червени боклуци”. Те носеха плакати с надписи „Оставка”, „Избори за Велико Народно събрание”, „Народът не преговоря”. „Атака се прецака – само Волен от парите е доволен”. Чуваха се мощни освирквания.

След като стояха близо час и половина пред Министерски съвет, протестиращите отидоха пред Народното събрание, а след това блокираха и Орлов мост. След това шествието пое в посока НДК, като хората преминаха по булевардите "Евлоги Георгиев", "Фритьоф Нансен" и "Витоша", а след това скандираха и пред централите на ГЕРБ, БСП и ДПС.

Симпатизанти на "Атака" пък блокираха с автомобили и микробус част от улица "Г. С. Раковски" около централата на партията, предаде БТА. Те посочиха, че причината да блокират улицата била да се опази сградата от протестиращите.
Малко след 22 ч. обаче протестиращите стигнаха до централата на "Атака" и се започна взаимен "обстрел" с пластмасови бутилки. На място бяха изпратени допълнителни полицейски части.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че приблизително 7000 граждани са се събрали в началните часове на протеста в центъра на София, а към 21.30 часа около 3000 души са се включили в шествието по централните улици на града.

Във Варна

Пред сградата на общината в морския град се събраха над 1000 протестиращи. Хората скандираха „Мафия” и „Оставка”, предаде БТА. Бяха издигнати плакати, на които пише: „Всяко правителство е заговор, съзаклятие против свободата на човечеството”.
След като недоволните блокираха движението в центъра на града, те се насочиха към сградата на областната управа, където скандираха "Оставка". После участниците отидоха пред офиса на ДПС, където изпяха националния химн. Протестиращите скандираха и пред сградата на градския съвет на БСП и офиса на "Атака". След това с викове „Утре в шест” протестът във Варна приключи.

В Пловдив

Около 1000 души излязоха на протест за четвърти ден на Пловдив. Те преминаха през централата на „Атака“ в центъра на града, където скандираха „Волен вън“ и „Предател“, след което шествието се насочи към централата на БСП на ул. „Кръстьо Пастухов“, където се провеждаше председателски съвет на партията.
Хората непрестанно скандираха „Олигарски вън“, „Оставка“ и „Червени боклуци“.
Кордон от полицаи и жандармерия съпровождаше шествието. Протестът приключи около 20.30 ч., като премина мирно и без провокации.

Протести имаше и във Велико Търново, Ловеч, Бургас, Сливен, Пазарджик и Русе.

Вчера и премиерът Пламен Орешарски и председателят на БСП Сергей Станишев заявиха, че не възнамеряват да подават оставка.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Изчерпа ли правителството кредита си на доверие?

Вижте снимки от народното недоволство