Коментари - На първо четене: Парламентът прие промените по договора със САЩ за осемте F-16 | Днес.dir.bg

На първо четене: Парламентът прие промените по договора със САЩ за осемте F-16

Посоченият в документа график за доставка на самолетите е актуализиран, не променя общата стойност на сделката, сочи докладът на комисията

Обратно в новината

Коментари - На първо четене: Парламентът прие промените по договора със САЩ за осемте F-16 | Днес.dir.bg

Коментари

Не маога да разбера това бързане, тези препирни. Ние сме дали своят принос в защитата на Демокрацията, а стожерът на демокрацията ще реши къде тези средства са най необходими.

Ей пет години чакаме осем кирливи изтребителя. То ще кажеш все едно ролс ройсове на ръка сглобявани. Ама даже и ролс ройс са продали само за миналата година над 6000 бройки. Пак забележете - осем самолета ги чакаме вече пет години!

Ludiamaus

Слушах демагогския речитатив ва другаря Гуцан, как опонентите му били виновни за самолетите, танковета, хеликоптерите, дивизион подводни лодки кораби ва ВМФ Когато затриха военният флот командир на дивизиона подводни лодки беше адмирал Гуцан Гуцанов. Само това кара да се мисли че този дупедат не е наред накъде в закачалката на шапката. Пак по онова време се режеха танкове, самолети, БТРи, таубици и се товариха като скрап за износ. Ама то тогава и много заводи се нарязаха. Та мекерето Гуцанов поне да съблюдава хронологията на събитията Това затриване на армията се правеше под мъдрото ръководство на Луканов, на Жан Валжан/Виденов. Бащата на ГЕРБ все още беше охранител на Тодор Живсов

Русофили , къде е Арматата ? Къде е Су-57? Къде са другите безаналог-говнети ? Ха, ха, ха... Единственото прецизно оръжие на Русия е телевизорът. Влияе на мозъка, дори и да го няма... ДЕФЕКТНИ Снаряди от сев. Корея, дронове от Иран – това е всичко, което трябва да се знае за фейковата руска армия.

Уточни бе братишка, че ние тъпите не чаткаме.... Последно с лопати ли се бият руските бледолики бледове, или с телевизори? И обясни защо за борба срещу телевизори и лопати на Украйна са й нужни стотици милиарди военна помощ?

Тъпи лъжливи русофили: Ф-16 Блок 70-72. - Нов.Съвременен. Модерен. МНОГОЦЕЛЕВИ – УНИВЕРСАЛЕН – МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН. Here Comes the New F-16 Fighter: Thanks to F-22 and F-35. https://www.youtube.com/watch?v=Vh57pz_8KNk русофилски неграмотници, цялата електроника от Ф-35 е поместена в новия Ф-16 Блок 70-72 . СЪЩО Ф-16 Блок 70 разполага с многоцелеви радар (АЕСА), базиран на технология, използван във Ф-22 и Ф-35., КАКЪВТО РУСКИТЕ АЛКАШИ НЯМАТ НА НИТО ЕДИН СВОЙ САМОЛЕТ. С тази електроника само един Ф-35 като навлезе в небето над Сирия и цялото руско и сирииско ПВО е капут. Самолет доказан боец, радар слядащ 20 цели едновременно, супер модерно въоръжение. Ние сме в НАТО, наш враг е Руссия. Трябва ни смолет, който да превъзхожда руските. Това е Ф 16 Б70. Дори старият модел на Ф-16 има 108 доказани победи срещу ватни таралясници. И нито една загуба!

Е то като дойдат след 10 години дали ще са още актуални? Ако сега лошата Русия ни нападне какво ще ни помогнат осем самолета, които чакаме от пет години? Нали сте наясно, че само едната Сърбия има около 115 функциониращи и боеспособни Ф16?

КАКВО НЕ ВИ Е ЯСНО ЗОМБИРАНИ РУСОРОБИ ? …… България ще бъде втората европейска страна, която ще получи най-съвременната версия на Ф-16. "През 2025 година България ще получи 8 американски изтребители Ф-16 от САЩ" "Видяхме самолетите в Южна Каролина, те са в различен етап на завършване. Своевременно беше решението да платим вторите осем самолета. Ако бяхме отложили искането, нещата щяха да се забавят и да ги получим след 2030 г., тъй като търсенето на тези самолети е засилено" "Подготовката на пилотите върви по договор. Ще имаме 16 самолета и 32 летци, подготвени в Щатите по методиката, по която се готвят американските ВВС. 84 души от инженерно-техническия състав ще преминат обучение в САЩ. Ще създадем една основа. Важно е как да превърнем този ресурс в работеща отбранителна способност, ще ползваме опита на САЩ. Това са последователни усилия на всички нива", допълни адмирал Ефтимов. …….. ЗАЩО ЕДИН КУП ДЪРЖАВИ СТОЯТ НА ОПАШКА ЗА ДА КУПЯТ АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТИ – Ф-35, Ф-16 БЛОК ИЛИ ДР. ? И ЗАЩО ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ СЕ ОККАЗАХА ОТ РУСКИТЕ САМО-ПАДАЩИ БОКЛУЦИ… ДОРИ НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА ОТГОВАРЯТЕ.

Кога? След век?

Който не храни и не оборудва със съвременно оръжие своята армия, ще храни чужда. 1. Руските стари боклуци МИГ имат „живот“ 3000 часа до ремонт.. 2. Американският Ф-16 има 12 000 часа гарантирано до ремонт . Тъпи червени цигани , това е минимум ЧЕТИРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ. ЧЕТИРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ СПЕСТЕНИ ПАРИ. Това са официалните данни от спесификацията на самолетите, които ги има свободно в интернет пространството. Нашите Миг 29 са боклуци на по 40-50 години. Ф-16 Блок 70 е нов - последен модел с електрониката на Ф-35

Я ми покажи американския ф16. Ама не там в сайта ами у нас на летището. "човекът взе парите... Каза чакай малко..."

САЩ се опитват да извадят заседналата под корупционният натиск на корпулентни фигури българска каруца на Андрешковците от овладяното тресавище

Ако не са САЩ да издърпат на Андрешко каруцата с малко технологии и помощ България щеше да си остане на технологично ниво 1970те... Зеленият Чорап на Решетников да разправя грипенови лакардии на мутрите вън. Без САЩ и НАТО в България най- добре въоръжени биха били градовете на Курпулентниьо...

Това, че народът е недоволен, и няма какво да яде, на кой му дреме? Важното е, че някои си осигуриха спокойствие, а както е казано- бедните да го д у х а т .

Който не храни и не оборудва със съвременно оръжие своята армия, ще храни чужда.

За съжаление на ГРУ и ФСБ РФ България е в съюз със САЩ в НАТО 9

Нов народен съд е задължителен! За да я има България!

Графика е “актуализиран” от дата на получаване, на ще имаш да вземаш, някога, но не сега!

Грипен ни предлагаха 10 самолета за 1,5 милиарда ЛЕВА. Лева, не долари, не евро. Платими разсрочено. Първите 2 самолета-в рамките на година време доставка. Отличцна офсетна програма-каквото им палтим да реинвестират в България в завод за ремонт на Грипени. В добавка-час полет с Грипен е 5000 долара. С Ф-16, според гугъл-26 000 долара. Ф -35 -40 000 долара е час полет.

За сега най- класната ми партенка в политиката след му три в ън е лакардийката за некви хРипени. Балъкомасата още вЕрва. Чибук, мързел, миндер.

Общо взето смятам, че тези другари ги чака Народен съд. Може да не е тази година, скоро. Народа е доста търпелив, но и справедлив. Не говорим за Селската десница от София. В София е помията на България. Пак селото ще ни спаси.

Известен като еволюция...

По законодателството на ФАЩ, Другари пийте по една студена вода. Човека взе парите каза ще видим. Да бързат и реакторите на платят, че не се знае догодина какво ще стане

На следващия ден след като преведоха първото плащане за тези хартиени самолети Оманският фонд оттегли межународния си иск за КТБ.

Ма верно бългеристайнците са най- верноподанни. Начело с Зелен Чорап.

си купиха спокойствие занапред

С такъв надежден партньор, Америка няма да загине. Разрочихме им доставките, само дето още не сме им платили за още 16 фки

на първо четене се оказва, че няма парламент а сбирщайн от олигофрени с тежка умствена изостаналост... Е, все "представители" на Мат'ряла...

Ония ни работят здраво, а ние сме се подложили, да им е удобно и се радваме на секса... Който си е направо изнасилване, ама карай... Ние така си го обичаме - грубо!

България и Румъния заедно са се борили срещу Османската империя Заедно ще се борим и срещу Руската империя

само дето Руската империя ни е освободила от Османската Империя, ама ти от къде да знаеш, след като очевадно си неграмотен...

ТОва, че са ни освободили не им дава право на собственост в/у България. Плюс това имат да плащат репарации за 45г. окупация и грабеж на ресурси

Към настоящия момент, България е собственост на САЩ, а не на Русия. Факт. Айде сега им искай "обезщетение" на краварите, цървул недоклатен!

Украинците с 3-4 Хаймарса направиха Самая Могучая разногледа, значи няма значение колко бр. са а как ще се ползват.

Туй нЯщУ от Посолството ли то го казаха?

само БТВ и НОВА ли гледаш?... Защото иначе не мога да си обясня, това, което си изплескал. Стресиращо невежество!

Рибата дълбоко в окена, а нашите готвачи вече я изпържили и подредили на трапезата!

Голям майтап! България е 500 километра! Този боклук докато излети и трябва да се връща! Един час полет- 35 000 долара!

Мечтаната тарифа за всеки бакшиш ;-)

Ха ха ха ха Това българите сме големи изроди. Няма ли да платим за инфлация, повишаване цените на петрола, материали, работна заплата? Как американският работник ще работи на заплата от 2019 година? Я още 1 милиард долара да внесем!

Едно от ограбванията на народа. Самата сделка е примерно директно поне 1.4 милиарда лева по-неизгодна от тази на СААБ - директна цена (2.1 към 1.5 милиарда лева вероятно), самолети повече (2 на техни цени над 500 милиона лева), поддръжка (най-икономичните западни са Грипените), плащания за писта (поне 100 милиона), минимална възвращаемост от завод (към 200 милиона за покриване на разходите). Само от предлаганият завод можеше при добри обстоятелства да печелим милиарди лева. После с тях можеха да си купуват и друго оръжие. Хартиени да бяха Грипените, пак трябваше да изберат тях, дори чисто финансово. Да не говорим, че са много по-подходящи за нас - по-евтини за поддръжка, по-бързи, по-маневрени, некапризни, дори по-невидими на радари. А за предимства на Ф-16 като да лети надалеч и пуска ракети въздух-земя, купувахме 0 броя. За Ф-16 още строят една писта и не бе готова, а от началото за нея предвиждаха 100 милиона лева - скрити разходи за Ф-16. Да не говорим колко е практично да има само една писта при Пловдив, примерно за посрещач, а Грипените кацащи на магистрали. И лъжеха за НАТО-вски стандарти, дето директор на Локхийд Мартин на такъв въпрос каза, че не знае какво визират под това - в статия от тук. Нищо гордо ще говорят за новите изтребите, с първи полет 20.1.1974г (преди повече от половин век) и с "модификация в средата на живота" 1989-1991г. - вариант МЛУ.

Към момента е известно, че два самолета Ф-16 ще бъдат предадени до края на тази година, но ще останат в САЩ за обучение на техните пилоти. Ще се произведе и още един самолет, който заедно с другите два ще дойде в България в началото на следващата година. Очаква се още два от самолетите да пристигнат през второто тримесечие догодина и още два до края на годината. това е от Дневник. Колко са самолетите?

Поне едно от тез' Фърчила евроатлантиците в Абсурдистан са решили да подарят на Покрайна...

А за компенсации чува ли се нещо?

А никъде, нищо, относно неустойки...!? Трябваше отдавна да сме получили тия Фърчила, които сме предплатили на 100%. Когато имахме договор с ГАЗПРОМ за доставка на природен газ и трябваше да платим тази стока в рубли, ние, под давлението на еврогейщината и на Посолството отказахме. Тогава се надигна вой чак до последната планета в Слънчевата система и Асенката педераза, каза на всеослушание, че ще съдим руснаците до дупка и ще ги осъдим, както и това, че руснаците ще ни платят яки неустойки. Колко ги осъдихме - всеки знае.. Та какво става с неустойките за супер-дупер Фърчилата? А пропо: - Когато, някога, получим тез' супер - дупер Фъричла, 'ко Ш пра'им с тях? Ще плашим блядовете ли? Ама те ША ги думнат сал за нула време бре?

ха ха смешна и долна работа, ха ха......България когато е имала Авиация.....и е била сила на балканите не е била с лицемерна Франция или европа с ГеХ жопааа... големите им напикани самолети, ха хаа......

"напикани" ?!?! Може би защото са по добри от руското тенеке наречено МИГ

ха ха.....напикан си и ти вътрешно откъм ауспухам ха ха Осем самолета....а на тебе ти пожелавам ОСем Шпек Салама от Алабама да ги казнав във хангара... ха ха може би ако го разширят, хангара де....ще разшириш леко и ителекта

Са една генерация самолети. Еквивалента на Ф-18 които са за нас са еквивалента на модернизираните МИГ-29, който са МИГ-35. Четете малко бе хора, четете и гледайте дори малко в Ютубата. Има толкова много видеота дори и американски, в коти класират топ или топ 10 от изтребителите и техните характеристики. Ей, лиш този Матриал в Българистам хем не чете, хем не се образова............

Усукват и въртят, вместо да кажат директно какво означава "график за доставка на самолетите е актуализиран". Пак ли отлагат доставките ? Това, че още ни мотаят за няколко бройки хвърчила, предплатени преди 5 години по завишени цени, докато за Украйна всичко се намира веднага и безплатно, е показателен.

Много просто - България е отстъпила ред на Украйна, защото Украйна се нуждае повече от България. Към момента на България не и се налага трепане на руски примати, а на Украйна и се налага. Ето защо е добре да отстъпим ред на нуждаещите се.

От такова трепане на руски примати скоро Украйна ще остане без украински примати. А българските примати като тебе се радват, че го спонсорираме от залъците на пенсионерите и данък инфлация.

Платихме за чисто нови самолети, а част от самолетите ще бъдат втора употреба - малко "карани". Ето на това му се казва бизнес по американски - едностранно да променяш сделката, както и когато искаш, без неустойки.

Демек нов внос! ;)

Айде пак настъпах някой редактор по мазола.... стига сте трили бе капути! Кое не е вярно? Че плащаме за нови самолети а ще дойдат потрошени кошници ли?

"Контролирана некласифицирана информация" в нашето законодателство няма, така че следва и това да се публикува, та да видим добре какви слуги на САЩ и Локхиид сме!

Не разбрахте ли че докато РРадев е президент... западни самолети няма да видим? Утре да ни докарат самолетите.. нямаме пилоти за тях. РРадев три години праща синчета на негови авери, които за нищо не стават.... За момента имаме само двама пилоти с начален успешен бревед. Това че нямаме летище и персонал е отделен въпрос.

Малоумник! Радев беше главен поддръжник за нови Гриппени. Провери какви самолети са това.

Нещо повече, за да не се харчи народна пара за парада на Гергьовден , парадът се отменя, но над София ще прелетвя 3 самолета ( Ф16) за да се благодари на парламента, за това , че вдигна заплатите на военните, както каза министъра на войната пред дупетатите.

И защо актуализирате тогава :) :) :}

"Запрянов обясни, че два самолета ще ни бъдат предадени от САЩ до края на тази година, но ще останат там за обучение на техните пилоти." Хора вие знаете ли как се амортизират двигателите на военните самолети? Да не говорим, че фактически тези два самолета ще дойдат при нас ВТОРА УПОТРЕБА...

защо ги изкарвам 10 броя. 2 остават там. 1+2 първо тримесечие 3 са второ тримесечие 2 идват до края на годината. Запрянов обясни, че два самолета Ф-16 ще ни бъдат предадени от САЩ до края на тази година, но ще останат там за обучение на техните пилоти. Ще се произведе и още един самолет, който заедно с другите два, ще дойдат у нас до края на първото тримесечие на 2025 г., добави Запрянов. След това още три самолета ще дойдат второто тримесечие догодина и още два до края на годината, посочи служебният министър и обобщи, че така целият пакет от осем самолета ще дойде до края на следващата 2025 г.

Два Ф-16 Д (двуместни) са подарък от САЩ.

Текстова задача за 3 клас и те затруднява. Как да ти чета коментарите, кажи?

с 3 висши математики съм. Като купиш 10 картофа и 2 ги оставиш при съседката и 8 си ги дал на жена си, колко си платил ? 8 или десет.

Към момента е известно, че два самолета Ф-16 ще бъдат предадени до края на тази година, но ще останат в САЩ за обучение на техните пилоти. Ще се произведе и още един самолет, който заедно с другите два ще дойде в България в началото на следващата година. Очаква се още два от самолетите да пристигнат през второто тримесечие догодина и още два до края на годината. това е от Дневник. Колко са самолетите?

Хоп и ето ти едно предателство, леко, финно и в последния ден на парламента. Неустойка от партмьорите кога? Така ли се прави бизнес....или всъщност кой роб прави бизнес с господаря си :)

За българо-руските отношения ли говорим ?! Там българите бяха роби, а господар бе руската измет, от чиито "паметници" и до днес не можем се освободи ....

изтървал си ездно "НЕ" ПРЕД името си. не си живял по времето когато сме били "руски роби", но можеш да дрънкаш глупости- кво ли ти обеснявам- тъпия по рождение си остава тъп

Важното е, че предстои да получим качествени самолети, а не опасните и скъпи руски боклуци

То затова и вие на умрело руската мърша ...

Щото тези 8 боклука ни струваха милиарди и то на етап чертеж, на германците за същите пари им дадоха ф35...

Така ли .... за същите пари ... много сте запознати това четящите руски сайтове ....

Няколко дрона или едно ПВО с 8 ракети и ги няма милиардите за 8 самолета, да не говорим че ако не сме послушни ще имат още един коз как да ни "санкционират" да си отстъпим от интересите и да действаме само в техен интерес!

Чебурашка, аз не съм чул с дрон да се сваля самолет ....

С дрон се поразява кацнал самолет и после няма самолет "умнико" или той няма да каца никога щото е вълшебно демократичен!

Е просто не са воювали хора дето имат дронове и хора дето имат самолети. Един дрон над пистата може да свърши същото като гарга, че и повече - само трябва да го засмуче двигателя. Иначе засега дронове унищожават кацнали самоелти.

без ПРОМЯНА не може. Народът е все откъм страната на булката!!!

Коментари - На първо четене: Парламентът прие промените по договора със САЩ за осемте F-16 | Днес.dir.bg

На първо четене: Парламентът прие промените по договора със САЩ за осемте F-16

Посоченият в документа график за доставка на самолетите е актуализиран, не променя общата стойност на сделката, сочи докладът на комисията

Обратно в новината

Коментари - На първо четене: Парламентът прие промените по договора със САЩ за осемте F-16 | Днес.dir.bg

Коментари

Не маога да разбера това бързане, тези препирни. Ние сме дали своят принос в защитата на Демокрацията, а стожерът на демокрацията ще реши къде тези средства са най необходими.

Ей пет години чакаме осем кирливи изтребителя. То ще кажеш все едно ролс ройсове на ръка сглобявани. Ама даже и ролс ройс са продали само за миналата година над 6000 бройки. Пак забележете - осем самолета ги чакаме вече пет години!

Ludiamaus

Слушах демагогския речитатив ва другаря Гуцан, как опонентите му били виновни за самолетите, танковета, хеликоптерите, дивизион подводни лодки кораби ва ВМФ Когато затриха военният флот командир на дивизиона подводни лодки беше адмирал Гуцан Гуцанов. Само това кара да се мисли че този дупедат не е наред накъде в закачалката на шапката. Пак по онова време се режеха танкове, самолети, БТРи, таубици и се товариха като скрап за износ. Ама то тогава и много заводи се нарязаха. Та мекерето Гуцанов поне да съблюдава хронологията на събитията Това затриване на армията се правеше под мъдрото ръководство на Луканов, на Жан Валжан/Виденов. Бащата на ГЕРБ все още беше охранител на Тодор Живсов

Русофили , къде е Арматата ? Къде е Су-57? Къде са другите безаналог-говнети ? Ха, ха, ха... Единственото прецизно оръжие на Русия е телевизорът. Влияе на мозъка, дори и да го няма... ДЕФЕКТНИ Снаряди от сев. Корея, дронове от Иран – това е всичко, което трябва да се знае за фейковата руска армия.

Уточни бе братишка, че ние тъпите не чаткаме.... Последно с лопати ли се бият руските бледолики бледове, или с телевизори? И обясни защо за борба срещу телевизори и лопати на Украйна са й нужни стотици милиарди военна помощ?

Тъпи лъжливи русофили: Ф-16 Блок 70-72. - Нов.Съвременен. Модерен. МНОГОЦЕЛЕВИ – УНИВЕРСАЛЕН – МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН. Here Comes the New F-16 Fighter: Thanks to F-22 and F-35. https://www.youtube.com/watch?v=Vh57pz_8KNk русофилски неграмотници, цялата електроника от Ф-35 е поместена в новия Ф-16 Блок 70-72 . СЪЩО Ф-16 Блок 70 разполага с многоцелеви радар (АЕСА), базиран на технология, използван във Ф-22 и Ф-35., КАКЪВТО РУСКИТЕ АЛКАШИ НЯМАТ НА НИТО ЕДИН СВОЙ САМОЛЕТ. С тази електроника само един Ф-35 като навлезе в небето над Сирия и цялото руско и сирииско ПВО е капут. Самолет доказан боец, радар слядащ 20 цели едновременно, супер модерно въоръжение. Ние сме в НАТО, наш враг е Руссия. Трябва ни смолет, който да превъзхожда руските. Това е Ф 16 Б70. Дори старият модел на Ф-16 има 108 доказани победи срещу ватни таралясници. И нито една загуба!

Е то като дойдат след 10 години дали ще са още актуални? Ако сега лошата Русия ни нападне какво ще ни помогнат осем самолета, които чакаме от пет години? Нали сте наясно, че само едната Сърбия има около 115 функциониращи и боеспособни Ф16?

КАКВО НЕ ВИ Е ЯСНО ЗОМБИРАНИ РУСОРОБИ ? …… България ще бъде втората европейска страна, която ще получи най-съвременната версия на Ф-16. "През 2025 година България ще получи 8 американски изтребители Ф-16 от САЩ" "Видяхме самолетите в Южна Каролина, те са в различен етап на завършване. Своевременно беше решението да платим вторите осем самолета. Ако бяхме отложили искането, нещата щяха да се забавят и да ги получим след 2030 г., тъй като търсенето на тези самолети е засилено" "Подготовката на пилотите върви по договор. Ще имаме 16 самолета и 32 летци, подготвени в Щатите по методиката, по която се готвят американските ВВС. 84 души от инженерно-техническия състав ще преминат обучение в САЩ. Ще създадем една основа. Важно е как да превърнем този ресурс в работеща отбранителна способност, ще ползваме опита на САЩ. Това са последователни усилия на всички нива", допълни адмирал Ефтимов. …….. ЗАЩО ЕДИН КУП ДЪРЖАВИ СТОЯТ НА ОПАШКА ЗА ДА КУПЯТ АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТИ – Ф-35, Ф-16 БЛОК ИЛИ ДР. ? И ЗАЩО ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ СЕ ОККАЗАХА ОТ РУСКИТЕ САМО-ПАДАЩИ БОКЛУЦИ… ДОРИ НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА ОТГОВАРЯТЕ.

Кога? След век?

Който не храни и не оборудва със съвременно оръжие своята армия, ще храни чужда. 1. Руските стари боклуци МИГ имат „живот“ 3000 часа до ремонт.. 2. Американският Ф-16 има 12 000 часа гарантирано до ремонт . Тъпи червени цигани , това е минимум ЧЕТИРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ. ЧЕТИРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ СПЕСТЕНИ ПАРИ. Това са официалните данни от спесификацията на самолетите, които ги има свободно в интернет пространството. Нашите Миг 29 са боклуци на по 40-50 години. Ф-16 Блок 70 е нов - последен модел с електрониката на Ф-35

Я ми покажи американския ф16. Ама не там в сайта ами у нас на летището. "човекът взе парите... Каза чакай малко..."

САЩ се опитват да извадят заседналата под корупционният натиск на корпулентни фигури българска каруца на Андрешковците от овладяното тресавище

Ако не са САЩ да издърпат на Андрешко каруцата с малко технологии и помощ България щеше да си остане на технологично ниво 1970те... Зеленият Чорап на Решетников да разправя грипенови лакардии на мутрите вън. Без САЩ и НАТО в България най- добре въоръжени биха били градовете на Курпулентниьо...

Това, че народът е недоволен, и няма какво да яде, на кой му дреме? Важното е, че някои си осигуриха спокойствие, а както е казано- бедните да го д у х а т .

Който не храни и не оборудва със съвременно оръжие своята армия, ще храни чужда.

За съжаление на ГРУ и ФСБ РФ България е в съюз със САЩ в НАТО 9

Нов народен съд е задължителен! За да я има България!

Графика е “актуализиран” от дата на получаване, на ще имаш да вземаш, някога, но не сега!

Грипен ни предлагаха 10 самолета за 1,5 милиарда ЛЕВА. Лева, не долари, не евро. Платими разсрочено. Първите 2 самолета-в рамките на година време доставка. Отличцна офсетна програма-каквото им палтим да реинвестират в България в завод за ремонт на Грипени. В добавка-час полет с Грипен е 5000 долара. С Ф-16, според гугъл-26 000 долара. Ф -35 -40 000 долара е час полет.

За сега най- класната ми партенка в политиката след му три в ън е лакардийката за некви хРипени. Балъкомасата още вЕрва. Чибук, мързел, миндер.

Общо взето смятам, че тези другари ги чака Народен съд. Може да не е тази година, скоро. Народа е доста търпелив, но и справедлив. Не говорим за Селската десница от София. В София е помията на България. Пак селото ще ни спаси.

Известен като еволюция...

По законодателството на ФАЩ, Другари пийте по една студена вода. Човека взе парите каза ще видим. Да бързат и реакторите на платят, че не се знае догодина какво ще стане

На следващия ден след като преведоха първото плащане за тези хартиени самолети Оманският фонд оттегли межународния си иск за КТБ.

Ма верно бългеристайнците са най- верноподанни. Начело с Зелен Чорап.

си купиха спокойствие занапред

С такъв надежден партньор, Америка няма да загине. Разрочихме им доставките, само дето още не сме им платили за още 16 фки

на първо четене се оказва, че няма парламент а сбирщайн от олигофрени с тежка умствена изостаналост... Е, все "представители" на Мат'ряла...

Ония ни работят здраво, а ние сме се подложили, да им е удобно и се радваме на секса... Който си е направо изнасилване, ама карай... Ние така си го обичаме - грубо!

България и Румъния заедно са се борили срещу Османската империя Заедно ще се борим и срещу Руската империя

само дето Руската империя ни е освободила от Османската Империя, ама ти от къде да знаеш, след като очевадно си неграмотен...

ТОва, че са ни освободили не им дава право на собственост в/у България. Плюс това имат да плащат репарации за 45г. окупация и грабеж на ресурси

Към настоящия момент, България е собственост на САЩ, а не на Русия. Факт. Айде сега им искай "обезщетение" на краварите, цървул недоклатен!

Украинците с 3-4 Хаймарса направиха Самая Могучая разногледа, значи няма значение колко бр. са а как ще се ползват.

Туй нЯщУ от Посолството ли то го казаха?

само БТВ и НОВА ли гледаш?... Защото иначе не мога да си обясня, това, което си изплескал. Стресиращо невежество!

Рибата дълбоко в окена, а нашите готвачи вече я изпържили и подредили на трапезата!

Голям майтап! България е 500 километра! Този боклук докато излети и трябва да се връща! Един час полет- 35 000 долара!

Мечтаната тарифа за всеки бакшиш ;-)

Ха ха ха ха Това българите сме големи изроди. Няма ли да платим за инфлация, повишаване цените на петрола, материали, работна заплата? Как американският работник ще работи на заплата от 2019 година? Я още 1 милиард долара да внесем!

Едно от ограбванията на народа. Самата сделка е примерно директно поне 1.4 милиарда лева по-неизгодна от тази на СААБ - директна цена (2.1 към 1.5 милиарда лева вероятно), самолети повече (2 на техни цени над 500 милиона лева), поддръжка (най-икономичните западни са Грипените), плащания за писта (поне 100 милиона), минимална възвращаемост от завод (към 200 милиона за покриване на разходите). Само от предлаганият завод можеше при добри обстоятелства да печелим милиарди лева. После с тях можеха да си купуват и друго оръжие. Хартиени да бяха Грипените, пак трябваше да изберат тях, дори чисто финансово. Да не говорим, че са много по-подходящи за нас - по-евтини за поддръжка, по-бързи, по-маневрени, некапризни, дори по-невидими на радари. А за предимства на Ф-16 като да лети надалеч и пуска ракети въздух-земя, купувахме 0 броя. За Ф-16 още строят една писта и не бе готова, а от началото за нея предвиждаха 100 милиона лева - скрити разходи за Ф-16. Да не говорим колко е практично да има само една писта при Пловдив, примерно за посрещач, а Грипените кацащи на магистрали. И лъжеха за НАТО-вски стандарти, дето директор на Локхийд Мартин на такъв въпрос каза, че не знае какво визират под това - в статия от тук. Нищо гордо ще говорят за новите изтребите, с първи полет 20.1.1974г (преди повече от половин век) и с "модификация в средата на живота" 1989-1991г. - вариант МЛУ.

Към момента е известно, че два самолета Ф-16 ще бъдат предадени до края на тази година, но ще останат в САЩ за обучение на техните пилоти. Ще се произведе и още един самолет, който заедно с другите два ще дойде в България в началото на следващата година. Очаква се още два от самолетите да пристигнат през второто тримесечие догодина и още два до края на годината. това е от Дневник. Колко са самолетите?

Поне едно от тез' Фърчила евроатлантиците в Абсурдистан са решили да подарят на Покрайна...

А за компенсации чува ли се нещо?

А никъде, нищо, относно неустойки...!? Трябваше отдавна да сме получили тия Фърчила, които сме предплатили на 100%. Когато имахме договор с ГАЗПРОМ за доставка на природен газ и трябваше да платим тази стока в рубли, ние, под давлението на еврогейщината и на Посолството отказахме. Тогава се надигна вой чак до последната планета в Слънчевата система и Асенката педераза, каза на всеослушание, че ще съдим руснаците до дупка и ще ги осъдим, както и това, че руснаците ще ни платят яки неустойки. Колко ги осъдихме - всеки знае.. Та какво става с неустойките за супер-дупер Фърчилата? А пропо: - Когато, някога, получим тез' супер - дупер Фъричла, 'ко Ш пра'им с тях? Ще плашим блядовете ли? Ама те ША ги думнат сал за нула време бре?

ха ха смешна и долна работа, ха ха......България когато е имала Авиация.....и е била сила на балканите не е била с лицемерна Франция или европа с ГеХ жопааа... големите им напикани самолети, ха хаа......

"напикани" ?!?! Може би защото са по добри от руското тенеке наречено МИГ

ха ха.....напикан си и ти вътрешно откъм ауспухам ха ха Осем самолета....а на тебе ти пожелавам ОСем Шпек Салама от Алабама да ги казнав във хангара... ха ха може би ако го разширят, хангара де....ще разшириш леко и ителекта

Са една генерация самолети. Еквивалента на Ф-18 които са за нас са еквивалента на модернизираните МИГ-29, който са МИГ-35. Четете малко бе хора, четете и гледайте дори малко в Ютубата. Има толкова много видеота дори и американски, в коти класират топ или топ 10 от изтребителите и техните характеристики. Ей, лиш този Матриал в Българистам хем не чете, хем не се образова............

Усукват и въртят, вместо да кажат директно какво означава "график за доставка на самолетите е актуализиран". Пак ли отлагат доставките ? Това, че още ни мотаят за няколко бройки хвърчила, предплатени преди 5 години по завишени цени, докато за Украйна всичко се намира веднага и безплатно, е показателен.

Много просто - България е отстъпила ред на Украйна, защото Украйна се нуждае повече от България. Към момента на България не и се налага трепане на руски примати, а на Украйна и се налага. Ето защо е добре да отстъпим ред на нуждаещите се.

От такова трепане на руски примати скоро Украйна ще остане без украински примати. А българските примати като тебе се радват, че го спонсорираме от залъците на пенсионерите и данък инфлация.

Платихме за чисто нови самолети, а част от самолетите ще бъдат втора употреба - малко "карани". Ето на това му се казва бизнес по американски - едностранно да променяш сделката, както и когато искаш, без неустойки.

Демек нов внос! ;)

Айде пак настъпах някой редактор по мазола.... стига сте трили бе капути! Кое не е вярно? Че плащаме за нови самолети а ще дойдат потрошени кошници ли?

"Контролирана некласифицирана информация" в нашето законодателство няма, така че следва и това да се публикува, та да видим добре какви слуги на САЩ и Локхиид сме!

Не разбрахте ли че докато РРадев е президент... западни самолети няма да видим? Утре да ни докарат самолетите.. нямаме пилоти за тях. РРадев три години праща синчета на негови авери, които за нищо не стават.... За момента имаме само двама пилоти с начален успешен бревед. Това че нямаме летище и персонал е отделен въпрос.

Малоумник! Радев беше главен поддръжник за нови Гриппени. Провери какви самолети са това.

Нещо повече, за да не се харчи народна пара за парада на Гергьовден , парадът се отменя, но над София ще прелетвя 3 самолета ( Ф16) за да се благодари на парламента, за това , че вдигна заплатите на военните, както каза министъра на войната пред дупетатите.

И защо актуализирате тогава :) :) :}

"Запрянов обясни, че два самолета ще ни бъдат предадени от САЩ до края на тази година, но ще останат там за обучение на техните пилоти." Хора вие знаете ли как се амортизират двигателите на военните самолети? Да не говорим, че фактически тези два самолета ще дойдат при нас ВТОРА УПОТРЕБА...

защо ги изкарвам 10 броя. 2 остават там. 1+2 първо тримесечие 3 са второ тримесечие 2 идват до края на годината. Запрянов обясни, че два самолета Ф-16 ще ни бъдат предадени от САЩ до края на тази година, но ще останат там за обучение на техните пилоти. Ще се произведе и още един самолет, който заедно с другите два, ще дойдат у нас до края на първото тримесечие на 2025 г., добави Запрянов. След това още три самолета ще дойдат второто тримесечие догодина и още два до края на годината, посочи служебният министър и обобщи, че така целият пакет от осем самолета ще дойде до края на следващата 2025 г.

Два Ф-16 Д (двуместни) са подарък от САЩ.

Текстова задача за 3 клас и те затруднява. Как да ти чета коментарите, кажи?

с 3 висши математики съм. Като купиш 10 картофа и 2 ги оставиш при съседката и 8 си ги дал на жена си, колко си платил ? 8 или десет.

Към момента е известно, че два самолета Ф-16 ще бъдат предадени до края на тази година, но ще останат в САЩ за обучение на техните пилоти. Ще се произведе и още един самолет, който заедно с другите два ще дойде в България в началото на следващата година. Очаква се още два от самолетите да пристигнат през второто тримесечие догодина и още два до края на годината. това е от Дневник. Колко са самолетите?

Хоп и ето ти едно предателство, леко, финно и в последния ден на парламента. Неустойка от партмьорите кога? Така ли се прави бизнес....или всъщност кой роб прави бизнес с господаря си :)

За българо-руските отношения ли говорим ?! Там българите бяха роби, а господар бе руската измет, от чиито "паметници" и до днес не можем се освободи ....

изтървал си ездно "НЕ" ПРЕД името си. не си живял по времето когато сме били "руски роби", но можеш да дрънкаш глупости- кво ли ти обеснявам- тъпия по рождение си остава тъп

Важното е, че предстои да получим качествени самолети, а не опасните и скъпи руски боклуци

То затова и вие на умрело руската мърша ...

Щото тези 8 боклука ни струваха милиарди и то на етап чертеж, на германците за същите пари им дадоха ф35...

Така ли .... за същите пари ... много сте запознати това четящите руски сайтове ....

Няколко дрона или едно ПВО с 8 ракети и ги няма милиардите за 8 самолета, да не говорим че ако не сме послушни ще имат още един коз как да ни "санкционират" да си отстъпим от интересите и да действаме само в техен интерес!

Чебурашка, аз не съм чул с дрон да се сваля самолет ....

С дрон се поразява кацнал самолет и после няма самолет "умнико" или той няма да каца никога щото е вълшебно демократичен!

Е просто не са воювали хора дето имат дронове и хора дето имат самолети. Един дрон над пистата може да свърши същото като гарга, че и повече - само трябва да го засмуче двигателя. Иначе засега дронове унищожават кацнали самоелти.

без ПРОМЯНА не може. Народът е все откъм страната на булката!!!