Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков отговори на репликите на Делян Пеевски, че "може да бъде булка само на Борисов, защото той е като един сладък пудел, който ще драска на вратата в Банкя". 

Това той направи пред журналисти в паламента, пред които заяви: "Във връзка с репликите на Пеевски за пудели, булки и така нататък - аз въобще не искам да влизам в тея мутренски изяви на г-н Пеевски, но едно ще му кажа, нека да ме чуе - аз абсолютно не вярвам, че би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме само двамата и бодигардите са му отвън". 

По-рано съпредседателят на ДПС реагира на коментарите на Бойко Борисов и Кирил Петков с кого ще бъде ДПС след изборите, като им напомни, че това го решават само техните избиратели и партията им. Пеевски прогнозира още, че е твърде вероятно ДПС да се подреди между формациите на ГЕРБ и ПП-ДБ. "Не е нужно да се кумува, първо да видим как ще ни подреди народът. Може пък аз да застана между тях и да не им позволя да откраднат държавата Кирил Петков и компания. Със сигурност няма да им позволя да разбият българските служби и правосъдната система", заяви в кулоарите на Народното събрание Пеевски. "Аз няма да им позволя да разбият държавата. Аз, Делян Пеевски", натърти той.

И по повод кумуването на ПП-ДБ за това кой на кого ще е булка, Пеевски отвърна, че по-скоро "Петков и компания" след изборите "ще драскат по вратата на Борисов в Банкя". "Кирил Петков може да бъде булка само на Бойко Борисов, защото той е като един сладък пудел, който ще драска на вратата в Банкя. Бъдете сигурни, от днес ви го предричам. До него сигурно ще е неговата приятелка, която днес е по телевизиите. Ще драскат, ще скимтят и ще искат да влязат в неговия кучкарник, и да си играят с неговите овчарки", каза Дебян Пеевски пред медиите малко по-рано днес. И допълни: "Тези хора не могат нищо друго друго да направят освен да скимтят и да се молят на Брисов. Този проект приключи, той остана при контрабандните канали и техния ментор Рашков. Те приключиха при пачките, аз виждам, че техните избиратели се срамуват от тях", добави лидерът на ДПС.

А пороят от реплики и дуплики отприщи Бойко Борисов след интервю на Лена Бориславова, като заяви: "Когато някой си прави предизборна кампания върху моя гръб, да знае, че той е много голям, но и много хлъзгав. Много народ се покатери по него, но и много падна", каза той по повод изказването на бившата говорителка на кабинета "Петков", която  постави условия на ГЕРБ за нова сглобка - да подпишат коалиционно споразумение с ясни срокове, а Борисов да се съгласи за провеждане на прозрачни конкурси за назначенията. Бориславова заяви още, че Делян Пеевски бил лидера на ГЕРБ.

"Чух от г-н Борисов, че има голям, хлъзгав гръб. Освен това има и голям врат, на който в момента е увиснал г-н Пеевски и го задушава", каза по-късно пред медиите в парламента Кирил Петков, което пък провокира думите на Пеевски за пудела.