Проф. Петър Стоянович - историк, доктор на историческите науки, професор в Института за исторически изследвания на БАН се присъединява към екипа на актуалното предаване на bTV "Тази събота и неделя".

Той влиза в ролята на постоянен седмичен коментатор и ще представя всяка събота аналитичен поглед върху различни теми, свързани с историята и културното наследство на България, съобщават от телевизията.

"Публицистиката на bTV за пореден път доказва, че продължава да развива качествено съдържание. Защо е важно да пазим историческата памет и защо някои отговори за съвременни събития трябва да търсим не в настоящето, а в миналото. Уроците на историята наистина ли се повтарят и как - коментарното участие на проф. Петър Стоянович в "Тази събота и неделя" ще даде на зрителите точно тази смислена и важна посока. С присъствието на проф. Стоянович в актуалните предавания на bTV всяка събота акцентираме към събитията, които свързват минало и бъдеще.", споделя Искра Владимирова, главен редактор "Актуални предавания" на bTV.

"Историята няма никакъв смисъл, освен в случаите, в които сме склонни да се поучим от нея и да се забавляваме. Мисля, че това ще се случи всяка събота от 10:00 часа в "Тази събота и неделя по bTV.", казва проф. Петър Стоянович.

Снимка: Андрей Рашев, bTV Media Group

Очаквайте участието на проф. Петър Стоянович в ефира на bTV всяка събота от 10:00 часа.