Единият взривен банкомат бил празен (снимки)

stat
10:14  |  27 октомври 2017 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Взривеният банкомат в квартал „Левски В“ Взривеният банкомат в квартал „Левски В“
Сн.: Bulphoto

Престъпниците, взривили банкомата в столичния жк "Левски В", са останали неприятно изненадани, тъй като устройството е било празно, съобщи БНР.
Сигналът за инцидента е подаден в 3.15 ч. Взривеният банкомат е бил монтиран 
в помещение за свободен достъп на клиенти пред клон на банка в блок 19, предаде БНР.

Един час по-късно е взривен и банкомат на ул. "Борис I" в Банкя. Откраднатата сума там е между 35 и 60 000 лева. И в двата случая са използвани бутилки със сгъстен въздух. И на двете места има засилено полицейско присъствие.

Вижте снимки

Това са поредни случаи на взривени банкомати, след като пореди по-малко от месец беше взривен банкомат в "Дружба", от който бяха откраднати над 50 000 лева, а по-рано - и в "Младост -1 ", откъдето крадци отмъкнаха 90 000 лева.

Според експерти, не е изключено всички посегателства да са дело на една и съща престъпна група.

Тази нощ е направен и опит за разбиване на банкомат в кметството на град Баня, община Карлово, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив. Сигналът е подаден в 2.40 часа на телефон 112.

Според първоначалната информация е била разбита входната врата на кметството на град Баня, след което е направен неуспешен опит за разбиване и на устройството за теглене на пари в сградата. В момента се извършват огледи.

Служители на Районното полицейско управление в Карлово продължават работа по случая.Последно в Общество


Европейската отбрана на фокус при визитата на Меркел

Основните теми на разговорите при визитата на Меркел в София ще са свързани с миграцията и общата европейска отбрана, отбеляза за Дир.бг Даниел Стефанов.