Малко след полунощ срещу четвъртък на пътя Пловдив-Хасково в близост до с. Бяла река лека кола се блъска челно в идващ насрещ автомобил. На място загиват и двамата шофьори. Единият от пътниците умира на път за болницата, а по-късно от раните си е починал още един от ранените.

Два часа по-рано, при друга катастрофа между Първомай и с. Виница, при сблъсък на две голи загива 14-годишно момиче. Четирима души в една от колите се спасяват по чудо, след като автомобилът им се запалва и изгаря за минути.

Петима души пострадаха при тежка катастрофа на главен път Е-79 между село Железница и Симитли. Две леки коли се удрят челно. По първоначални данни, причина за инцидента е неправилно изпреварване. Петима пострадаха - четирима младежи от Благоевград, пътуващи в единия автомобил и по-възрастен мъж, управлявал другата кола.

Вижте снимки от 2 от катастрофите >>

Най-тежко ранен, със счупени прешлени и наранявания по гръдния кош, е възрастният мъж от София. Под лекарско наблюдение в отделението по хирургия в благоевградската болница ще остане младият шофьор от Благоевград. Спътничките му са прегледани и освободени. Те са само с охлузни рани и силна уплаха. Пътят остана затворен почти 2 часа, като предизвика сериозни задръствания. Движението по международното трасе е възстановено в 18:05 часа, но се образуваха колони автомобили в двете посоки.

Верижна катастрофа затрудни движението и на пътя Русе-Бяла. Малко преди разклона за село Иваново на пътя Русе – Бяла джип с русенска регистрация се сблъсква с лек автомобил с румънска регистрация, който от своя страна удря друг автомобил с русенска регистрация. Леко е пострадала жена, пътуваща в лекия автомобил, прегледана от спешна помощ и освободена за домашно лечение. Движението в района бе затруднено и регулирано от полиция.