В изявление пред "Дейли Нюз" бившият президент не отрича обвиненията и се извини на актрисата, която твърди, че той я опипал, докато е седял в инвалидната си количка.

"Президентът Буш никога - при каквито и да било обстоятелства - няма да причини умишлено на никого безпокойство и той искрено се извинява, ако неговият опит за хумор е засегнал г-жа Линд", каза неговият говорител.

34-годишната актриса публикува в Инстаграм дълъг пост, придружен със снимки, пише сайтът msn.com.

Когато получих шанса да се срещна с Джордж Буш преди четири години, за да промотираме телевизионно историческо шоу, по което работих, той ме нападна сексуално, докато аз позирах за подобна снимка.

Той не се здрависа с мен. Той ме хвана отзад, седейки в инвалидната си количка, докато съпругата му Барбара бе до него. Той също ми каза мръсна шега
“, твърди Линд.

Това се е случило и втори път.

„След това, докато ни снимаха, той отново ме опипа", пише в поста си Хедър Линд.

Линд, която изигра Анна Стронг в драмата за "първия шпионски пръстен на Америка", се срещнала с бившия президент на 93-годишна възраст по време на специален преглед на шоуто през 2014 г., седмица преди премиерата му. 

Актрисата посочва, че разкрива тези подробности заради "смелостта на други жени, които са говорили и пишат за своите преживявания".

През последните няколко седмици десетки жени обвиняват Харви Уайнстийн за сексуално насилие и тормоз. Подобни обвинения се появиха и срещу други актьори, продуценти, режисьори, фотографи и музиканти.


АНКЕТА: Били ли сте обект на сексуален натиск на работа?