Огънят е избухнал в 2 часа в стопанската постройка до новия надлез в Катуница. Пламъците са унищожили два буса - „Форд Транзит" и „Фолксваген Каравел", един лек автомобил, 1000-1500 бали слама и балирани парцали. Повреден е и покривът на сградата. В гасенето са участвали пет противопожарни екипа. На място все още има 2 коли с огнеборци и полиция. Пожарът е потушен, но от сградата все още излизат пушеци.

Според разследващи пожарът е умишлен, тъй като огънят е обхващал всички страни на огромната сграда. Пожарникарите са пробили няколко дупки в стената, за да могат да гасят. Според тях трябва да се бутне една от стените на постройката, за да бъде изцяло потушен пожарът. "Извършваме оглед и работим по всички възможни версии, включително и умишлен палеж", каза директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

На разпит в Районното полицейско управление в Асеновград са извикани няколко души. Снети са отпечатъци от вуйчото на прегазения Ангел - Веселин Христов, Димитър Васев, Илия Дживондов и Петко Кирчев. Те са освободени и са назначени експертизи. "Ще бъдат разпитани толкова хора, колкото е необходимо", допълни Чонов.

Хората в Катуница обаче смятат, че някой от фамилия Рашкови е предизвикал пожара, за да създаде напрежение в селото.

На 23 януари Районният съд в Асеновград осъди на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода Кирил Рашков за отправени закани за убийство към Веселин Христов и неговата приятелка Иванка. Съдът определи Цар Киро да изплати и обезщетение по гражданските искове на ищците - по 2 000 лева на двамата.