Протестиращ мъж, разпознат в социалните мрежи като бившия депутат от НДСВ Димитър Ламбовски, постави в неудобно положение председателя на "Да, България" Христо Иванов. Диалог между двамата при палатковия лагер на Орлов мост в неделя вечерта беше случайно записан от пряко видеоизлъчване, а споменаването на името на бизнесмена Младен Михалев-Маджо отприщи спекулации във Фейсбук.

"Я ме щракни, защото като стане премиер, дето се вика, да не ни забрави", започва разговора Димитър Ламбовски. В отговор Иванов застава до него и двамата позират за снимка. След нея обаче Ламбовски продължава да говори.

"Значи, изключил съм си телефона, защото тоя се е обадил на Маджо", започва да разказва той, но Иванов го прекъсва с думите "Чакай сега, че правим лайв". Следва нов опит за съобщаване на новината: "Само да ти кажа, обадил се на Маджо...".

Иванов го скастря с "Шшшт" и му дава знак с ръка, че обсъждането на подобни неща е неподходящо. "После ще говорим", съгласява се мъжът.

Димитър Ламбовски, за когото се смята, че е събеседникът на Христо Иванов, е бивш депутат от НДСВ и бизнесмен. Собственик е на частното гробище в Бояна, а преди години под колата му беше поставена бомба. След дълго отсъствие от публичното пространство се завърна преди месец като участник в поредицата "Осемте джуджета" на свързвания с политическия кръг около "Да, България" Антикорупционен фонд.