Той ще започне в 11 ч. пред сградата на Ректората на Софийския университет "Св. Климен Охридски".

Основното им послание е "Ако не искате да продължавате да живеете както досега: ПРОТЕСТИРАЙТЕ, ОКУПИРАЙТЕ, СТАЧКУВАЙТЕ!".

За 10 ноември за същото място и час вчера бе обявено и второ шествие на преподавателите, които подкрепят студентските и гражданските протести.
То е под наслов "Повече така не може".

По време на шествието си на 1 октомври студентите призоваха за национална стачка.

Вчера стана ясно, че има подготовка за деня, в който се навършват 24 г. от падането на комунистическия режим, след като транспарант и плакати с числото "3" се появиха на и около Ректората.

В профила във Facebook на "Ранобудните студенти" бе споделена снимка със закодираното послание "3" и към нея беше отбелязано #countdown (от англ. означава обратно броене).

Днес из столицата има и разлепени цифри "2". Вижте снимки от акцията >>

Вчера следобед студенти окупираха цял етаж в Американския университет в Благоевград. Те приеха и декларация, чрез която се изразява подкрепа за колегите им, които протестират в останалите висши училища в България.

Ден по-рано окупация бе обявена и в Югозападния университет в Благоевград.

Видеозапис, в който се вижда как ректорът на УНСС Стати Статев се подиграва със студентите окупатори, сравнявайки исканията им за оставка на кабинета с измирането на мамутите, разпространиха снощи от "Господари на ефира".
Чува се и станалата известна реплика на Статев към младежите да заминават в чужбина.