"Ще работя за имиджа и просперитета на област Русе", това каза новият областен управител на Русе Драгомир Драганов, който встъпи днес в длъжност.

Той е роден на 22 август 1958 г. Магистър е по "Управление на промишлеността" от Икономическия университет във Варна. Работил е като мениджър и предприемач в частния бизнес.

Драганов е бил заместник-кмет и изпълняващ длъжността кмет на град Бяла, бил е общински съветник в град Две могили, а след това има и мандат като кмет на общината.

Той е областен председател на СДС и член на Националния изпълнителен съвет на партията. Драганов е бил народен представител в 48-ото и в 49-ото Народно събрание.

По време на церемонията по приемственост, на която присъстваха представители на държавни и местни институции, досегашният областен управител на Русе Данаил Ковачев заяви, че предава една работеща областна администрация в добро кадрово състояние.

Драганов заяви, че ще работи област Русе да бъде притегателен център за чуждестранни и местни инвестиции и ще насърчава кметовете и Общинските съвети да развиват тази дейност.

"Изключително важно е да организираме прозрачни и честни избори за Европейски парламент и Народно събрание", каза Драганов, цитиран от кореспондента на БТА в Русе Мартин Пенев. 

Драгомир Драганов обясни, че пред Русе и региона има редица приоритети, като под негово ръководство Областната администрация ще бъде надежден партньор на всяка инициатива, целяща развитието на областта.