Подпорна стена се е срутила върху пътното платно на магистрала "Струма" в района на 16-ия километър в посока София, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Всички снимки ВИЖТЕ ТУК>>>

Няма пострадали при инцидента, но в района на Драгичево вече се образуват километрични задръствания.

Обходният маршрут за леките автомобили е от пътен възел "Даскалово", път I-1 Перник - Владая - София, както и през Мало Бучино.

За улеснение на придвижването по пътя София - Перник през Владая е организирано реверсивно движение, което ще остане и през нощта.

Снимка: АПИ

Тежкотоварните автомобили в посока София преминават по АМ "Струма" при 16-ти км само в изпреварващата лента.

Снимка: АПИ

От АПИ допълват, че са предприети незабавни мерки за възстановяване на движението и укрепване на съоръжението. Оглед на терена направиха и.д.председателят на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев и експерти от агенцията. Предполага се, че от дъждовете са комрометирани два от сегментите на подпорната стена.

Снимка: АПИ

Веднага са предприети краткотрайни действия по изкопаване на земните маси до статабилна основа. След изкопаването на преовлажнените земни маси ще бъдат направени отводнителни окопи над засегнатия участък и дренажни ребра по продължение на откоса.

Снимка: АПИ

В дълготраен план ще бъде възложено изготвянето на технически проект за възстановяване на отводняването и укрепване на стените в участъка при 16-ти км в посока София. Целта е дейностите да се изпълнят в настоящия строителен сезон.

Снимка: АПИ