Премиерът Бойко Борисов е на инспекция с джипа на инфраструктурни обекти в Северозападна България. С него е заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

В колата зам.-министърът обяснява за инфраструктурните проекти в района. Премиерът спря с джипа при село Макреш, където огледаха ремонта на отсечка пътя Видин - Монтана.

Процесът е необратим, навсякъде се правят тунели, мостове и отклонения за околните населени места, посочи Борисов по време на проверката. От проекта бяха махнати кръгови движения, които затрудняват преминаването на тежките камиони, посочи премиерът.

Почти целият път от Видин до Ботевград ще е с параметри на магистрала, само участъкът между Мездра и Ботевград ще е скоростен път, каза Николай Нанков.

Бойко Борисов припомни, че от ЕС са отпуснати 250 млн. лв. за Северозападна България с последната финансова рамка.

През август пък кабинетът отпусна 379 млн. лева за модернизацията на близо 69 км от пътя Видин-Ботевград между пътния възел "Макреш" и обходния път на гр. Монтана.

Зам.-регионалният министър Николай Нанков и премиерът изразиха увереност, че участъкът ще е готов преди зимата.

 "Още със започване на новия път Ботевград-Мездра са се заявили изграждането на два нови завода", разкри Бойко Борисов.

Представител на местната власт бе в джипа и повдигна въпроса за строежа на тунела под Петрохан, който "бил от изключителна важност за региона". 

Там се правят анализи и оценка за ТОЛ системата, каза Борисов и изброи всичко, което се строи в района, а после отговори: "Светът е в най-тежката икономическа-финансова криза, която може да ви стигне до акъла. Просто в България не се усеща, защото мерките са добри - подпомагат се бизнес, малки средни, големи, микро фирми". 

"Дайте да се съсредоточим върху Видин, Враца и Монтана", каза още премиерът.