"Вчера станаха ясни кои са сценаристите. Машата Христо Иванов отиде в Росенец, уплашиха ДПС и Ахмед Доган, който махаше зад борчетата и сега БСП, ДПС и Румен Радев и олигархията е ясно, че са заедно". Това заяви по време на обиколката си с джипа из Северозапада премиерът Бойко Борисов.

По думите му е станало ясно, че исканията на протестиращите за свикване на Велико Народно събрание и промени в Конституцията са били празни приказки.

"Ние предложихме една чернова, всеки абзац можем да го променим. Но какво се оказа, че всички са лъгали, че искат промени, защото искат да има пак кабинет "Орешарски", това е целта", обясни той.

Борисов се радва "защото още една лъжа падна и станало ясно за всички кои са сценаристите - олигархията, Костов, Радев и останалите.

На въпрос утре ли е решителният ден, Бойко Борисов отговори, че утре нужната подкрепа от 120 гласа ГЕРБ ще се събере. А на въпрос какво следва, ако това не се случи, той отговори: "Работа".

Днес премиерът бе придружен освен от зам.-министър Николай Нанков, и от видинчанката Росица Кирова. Тя е бивш общински съветник от НДСВ във Видин, после на ГЕРБ, след това кандидат-кмет срещу ГЕРБ, а сега координатор на партията на Слави Трифонов за региона. Кирова има и организация, която придвижва именно ремонтите в Северозападна България - "Единни за промяна".

Снимка: официален профил Бойко Борисов

Днес в джипа тя задаваше неудобни въпроси на премиера, но после двамата обсъдиха на маса инфраструктурните проекти.

Запитан дали може да се очаква коалиция с партията на Слави Трифонов, на която председателят на гражданската инициатива "Единни за промяна" Росица Кирова е представител във Видин, премиерът обясни, че тя е жена, която се бори за исканията на гражданите и за постигане на техните желания, но не може да става въпрос за политическо партньорство.