Хаосът и рекетът върху българите да престане, разумът напред, емоциите - назад, а страната твърдо да остане на евроатлантическия път. На това акцентира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като гласува в училището в Банкя, където по традиция упражнява правото си на глас.

Борисов даде заявка за готовност да разговаря за коалиционно управление. "Партиите са да се разберат и да има правителство", каза още Борисов и направи комплимент за слогана на ДБ, като призова "разумът да надделее". Той  апелира политиците да не продължават да се водят от егото си, а да се съобразяват с хората.

"Разумът да надделее, стига емоции. За мен е важно държавата да остане на евроатлантическия курс. Затова аз призовавам колегите: След довечера - разум", заяви Бойко Борисов.

"Светът е война, трябва ясно позициониране. Следващите месеци това ще е основната тема. При този фарс на референдумите България трябва да бъде много ясна и категорична", подчерта още Борисов.

По думите му дори руснаците повече ще ни уважават, защото "те обичат силните, така че като е "не", е "не". Важното за нас е разумът да надделее и светът е война", категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

Той очерта на базата на какво ГЕРБ биха преговаряли за коалиция - влизането в Еврозоната, енергетиката, съдебната реформа, диверсификация от Газпром". "Влизането в Еврозоната ни гарантира да сме с белите фигури, както казва Гари Каспаров", коментира лидерът на ГЕРБ. "Ние в момента имаме редкия шанс да сме най-диверсифицираната държава", заключи още Борисов.

"Надявам се президентът да е взел мерки да бъдат честни изборите. Защото, ако отидат пак и ги разджуркат пак резултатите, за минута да се вдигат по 1000 гласа, значи нещо не е наред", каза Борисов в отговор на въпрос за риска от евентуални машинации при машинното гласуване.