Волен Сидеров дйде в парламента, облечен в черна риза и палка в ръката, а след него депутатите от партията му влязоха под строй, предаде bTV.

На въпрос на журналисти защо е променил решението си, Сидеров отвърна:

"Ето ги послушните медии на Бойко и на Пашата. Хайде, махайте се. Ходете да си вземете хонорарите, платени жрици на любовта".

По-късно той заяви от парламентарната трибуна в специална декларация:

"Основни държавни медии работят в помощ на превратаджиите. Те помагат на чужда поръчка; поръчката идва и от чужди монополи".

ГЕРБ отново не дойдоха в Народното събрание. Те вече заявиха, че ще се явят, само когато се обсъжда Изборният кодекс.

Вчера именно заради неявяването на "Атака" не можа да бъде избран предложеният от премиера втори вицепремиер Даниела Бобева. Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че ако националистите не започнат да идва в парламента, това ще е сигурна предпоставка за предсрочни избори.
Той обяви, че от левицата ще потърсят връзка с тях.

Вечерта от "Атака" излязоха с декларация, в която заявиха, че в страната се извършва преврат срещу държавността и обвиниха МВР, че не си върши работата - да позволи нормалната работа на депутатите.

От министерството обявиха, че създават разширена зона за сигурност около Народното събрание, за да може протестиращите да не могат да пречат на народните представители да влизат и излизат спокойно.

Заради това протестиращите днес могат само да обстрелват парламента с домати и яйца.

С идването на им днес в парламента, от "Атака" отхвърлиха възможността за оставка на кабинета и предсрочни избори.

Така пленарното заседание започна. Беше гласувано то да се предава пряко по БНТ и БНР. По-късно ще бъде гласувана кандидатурата на Бобева, както и на още един вицепремиер - вътрешният министър Цветлин Йовчев.

"Ако ние превърнем в нов политически стандарт протест само седмица-две след избирането на всяко ново правителство и обкръжаване на парламента ще бъдат самодостатъчно основание правителства да подават оставка, какво ще стане с държавността и институционалността в Република България?", коментира по-рано лидерът на ДПС Лютви Местан пред журналисти в парламента, цитиран от „Фокус”.

Той предложи да си представим ситуация, при която се върви към бързи избори, избира се ново правителство, пет-шест партии остават извън парламента, защото не са прескочили бариерата, а други партии са недоволни от факта, че не са в управлението. Всяка една от тях би могла да има ресурсите да организира протести, включително и да обкръжи парламента, подчерта той.