Полицията в Пловдив хвана 1000 нарушители на пътя за едно денонощие. Сред тях са и 19 души, които са седнали зад волана пияни или дрогирани. 8 от нарушителите са задържани.

И в понеделник продължава полицейската акция за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Куриозен е случаят на 14-я пиян водач - жена, заловена с 2,93 промила алкохол в кръвта в неделя. Тя влиза в насрещното движение на оживения пловдивски булевард "Христо Ботев", след което катастрофира. На любителско видео, направено минути след инцидента, жената е видимо неадекватна и не помни какво се е случило.

Друга жена също е заловена да шофира след употреба на алкохол. Тя обръща автомобила си на една страна. Случаят е от събота вечерта, а в кръвта й са открити 2,7 промила алкохол.

Над 300 души са заловени с превишена скорост, част от тях са шофирали с между 80 и 100 км над допустимата скорост.

"Справяме се с активни действия, насочени не само към движението, но и към добър обществен ред. Трафикът се нормализира след отпадането на част от мерките. Искам да подчертая, че продължаваме с активните действия", обясни пред Нова телевизия инспектор Ботьо Гиргинов от "Пътна полиция" Пловдив.

През последните няколко дни в Пловдивска област са установени няколко водачи, които шофират след употребата на химически вещества. Към тях се предприемат всички мерки, които са описани в Наказателния кодекс, увери Гиргинов. Водачите с установени положителни проби за алкохол или наркотици се задържат. А ако откажат проба, то тогава се свалят номерата на колата, а към шофьора се предприемат необходимите процедури. Само в пловдивското село Брестовица през изминалата нощ са свалени номерата на 6 автомобила.