Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на 41-годишния Иван Райчинов - Капитана, който пиян блъсна с джипа си жена, за средна телесна повреда.

Инцидентът стана на 20 април, на ул. "Лев Толстой", където при маневра на заден ход на джипа си "Форд" рокерът блъснал 51 годишната жена, като й счупил прешлен. При проверка с дрегер след инцидента уредът отчете 3,31 промила алкохол в издишания въздух.

Иван Райчинов беше арестуван, но първоначално му беше повдигнато обвинение само за шофиране под въздействие на алкохол. Той беше освободен от ареста без Районният съд да му наложи мярка за неотклонение.

"Няма никакво обвинение за ПТП, а само за управление на МПС след употреба на алкохол. Дали ще му повдигнат такова обвинение, не мога да кажа. Промилите са високи, съгласен съм. Признал е вината си, че е управлявал пил. Има причина, но не е коректно да я съобщавам. Дори не знам дали действително е блъсната жена", коментира тогава адвокатът на Райчинов - Орлин Търновалийски.

Днес известният рокер вече е с второ обвинение след заключението на съдебномедицинската експертиза, според която е причинил средна телесна повреда на ударената от него жена по време на маневрата с джипа си.