Кола пропадна на паркинг на сграда на ул. "Хан Аспарух" в пловдивския район "Централен". Задните гуми на "Мерцедеса" са хлътнали до шасито на колата. След подаден сигнал до районната администрация на място се е отзовал екип на "Паркиране и репатриране". С помощни средства те са успели да вдигнат колата от мястото на пропадане и да я преместят на 5 метра встрани, предаде Радио Пловдив.

По автомобила няма нанесени поражения нито от пропадането, нито от преместването й чрез "паяк", съобщи директорът на Общинското предприятие "Паркиране и репатриране" Нъшан Деркалестаниан. Той допълни, че на собственика няма да бъде искана сума за услугата.

"Оказва се, че собственикът на автомобила е в чужбина в момента. Той ще си я намери непокътната на същия паркинк" - обясни директорът.

Причината за пропадането е отмиване на почвата под асфалта от подпочвени води. Така са се получили кухини и автомобилът е пропаднал. Специализирана фирма е запълнила кухините с бетон и сега районът не крие опасности - съобщиха от районната администрация.