Районът около сградата е отцепен от полицията и екипи на ДОТИ проверяват за бомба. Всички служители на агенцията са били помолени да напуснат сградата и двора.
Засилено полицейско присъствие има навсякъде около ДАНС на столичната улица "Черковна", съобщи "Фокус". Полицаите забраняват преминаването на пешеходци по тротоара покрай оградата. Пред централния вход има 3 полицейски коли.
Председателят на ДАНС Петко Сертов е в кабинета си, както и шефовете на дирекции, съобщи говорителят на агенцията  Зоя Димитрова, която също е в сградата. „Вярваме, че заплахата е фалшива”, каза още тя.
По инструкция сградата трябва да бъде затворена за 24 часа и заради това днешната прощална среща на подалия оставка Петко Сертов със служителите, която трябвало да се състои следобед, е отложена, предаде Дарик радио
Зоя Димитрова не пожела да коментира дали сигналът за бомба е провокация във връзка със смяната на ръководството на ДАНС.
"Фактите сочат, че има заплаха за бомба в сградата. Това на мен лично ми се струва твърде невероятно, но не бива да се подценява информацията, която е подадена в МВР и трябва да се действа съгласно разписанията, т.е. сградата да остане празна за следващите 24 часа", доваби говорителката, която също ще напусне агенцията заедно със Сертов.
Тя уточни, че по принцип има изключителни мерки за сигурност в сградата на агенцията. „Винаги има вероятност да има бомба, където и да е. Въпросът е дали има такава”, каза Димитрова.
Не е открито самоделно взривно устройство в сградата на ДАНС, съобщиха по-късно от пресцентъра на агенцията. Екип на МВР съвместно със служители на ДАНС извърши цялостна проверка на сградата и района на ДАНС на ул. „Черковна” 90 със специализирана апаратура, като констатира липса на самоделно взривно устройство. Проверката приключи в 10.45 часа, се казва в прессъобщението на ДАНС.
Утре се очаква решението на Министерски съвет и указът на президента за назначаване на новия председател на ДАНС - Цветлин Йовчев. „Надявам се той да влезе в една добре охранявана сграда, в която няма заплаха за бомба”, заяви Зоя Димитрова.

Вижте още снимки