И Пловдив вече е в червената зона по коронавирус, няма мерки, а хората умират. Има мерки, но то няма, а чувалите и леглата свършват! Има мерки - ваксинация! В Европа стадионите са пълни, сега няма да видите мач. Това заяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се среща с привърженици на местните футболни клубове "Ботев" и "Локомотив".

"Няма легла в болниците, а токът скочи на 567 лева за мегават час. Къде сме сложили капан? Виновни сме за потъването на кораба "Вера Су", а Радев е невинен. Все едно 6 месеца не е управлявал. По света стадионите вече са пълни, а вие няма да ходите по мачове, защото заразата расте у нас. За съжаление днес са починали 157 българи. Защото няма никакви мерки", допълни Борисов.

"Потъват кораби, тровят морето, цените на тока скачат, желязото и бетонът на борсата летят. Колко малоумни са тези, не искам да ги обиждам, но ако ние управлявахме, нямаше да чакам строителите да протестират под прозорците ми, а щях да им дам знак и да си изпълнят договорите, като си довършат лотовете в срок. При днешните цени на строителните материали тези фирми в момента са златни за държавата", посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов каза още, че правителството му е оставило 800 милиона лева за пътища.

"Взе ги Асен Василев и каза, че имало излишък", добави Борисов.

"Недоумявам как корабът "Вера Су" бе оставен да потъне. От "Столипиново" да бяха извикали хора, щяха да го издърпат на ръце. Но не го направиха. Защо? Заради пътя на копринката. Смеете се, защото знаете за какво говоря", обърна се към феновете той.

Преди дни отново в Пловдив Борисов пак говори на тази тема, правейки аналогия със съветника на президента Румен Радев Николай Копринков. Той е от близкото до Пловдив с. Труд.

Тогава лидерът на ГЕРБ каза, че "пътят на копринката тръгва от митницата във Варна, минава през Свиленград, стига до София и торбите отиват в с. Труд."

"Там отидоха пенсиите на възрастните", добави той.

"Над 2,5 млн. лв. ще бъде предложено да се отпуснат за стадионите на "Ботев" и "Локомотив" от бюджета на града, което досега не е правено. Надявам се всички партии да подкрепят предложението. ГЕРБ изпълнява ангажимента си и ще си достроим стадионите", каза Борисов.

"Бях се обзаложил с Радев, че токът ще стане 500 лв. до Нова година. Довечера борсата затваря на цена за тока от 567 лв. При"лошия" Бойко 12 години плащахте 70 лв. ток. Знаете ли колко струва желязото и бетона. Колко малоумно", коментира Борисов.