Прокуратурата във Флорида разпространи снимки на българката Силвия Венциславова, заради която 29-годишния американец Грант Амато изби семейството си.

Телата на 59-годишния Чад Амато, 61-годишната му съпруга Маргарет Амато и 31-годишния им син Коуди бяха открити на 25 януари т.г. в дома им в Чулуота във Флорида. За тройното убийство бе задържан другият син на съпрузите - Грант, а разследващите установиха, че през трите месеца преди да убие близките си, той откраднал от тях крупната сума от 200 000 долара. Парите са били прехвърлени на българката Силвия, която работела в еротичния сайт myfreecams.com. 

Освен парите, 29-годишният Грант изпращал на българката и секс играчки, които тя използвала пред камерата. Във файловете, разпространени от прокуратурата във Флорида, е цитирано и съдържанието на бележка от 4 януари т.г. с ултиматум, даден на Грант Амато от родителите му Чад и Маргарет.

Силвия е работила за еротичен сайт

Снимка: Seminole-Brevard State Attorney's Office

Те настояват синът им да преустанови незабавно "заниманията" си със Силвия, да си намери работа и да върне откраднатите 200 000 долара.

Сред 20-те гигабайта доказателства, с които обвинението в американския щат разполага, са стотици снимки и видеа - много от тях порнографски и еротични, както и sms-и между Грант Амато и Силвия Венциславова и банкови извлечения, които показват сумите, които той е харчил за нея.

Българката все още не е разпитана

Снимка: Seminole-Brevard State Attorney's Office

В едно от клипчетата мъжът моли Силвия да му прати нейни видеа и снимки и казва, че се чувства странно, когато плаща за нейните материали. Тя пък му изпраща коледна картичка с целувка, в която му пише, че е "нейният супергерой".

Снимка: Seminole-Brevard State Attorney's Office

От шерифството в Семинол Каунти съобщиха, че все още не са разпитали българката. При обиските в къщата на семейство Амато са открити много оръжия и амуниции, но адвокатите на Грант твърдят, че  разследващите не са успели да свържат нито едно от тези оръжия с тройното убийство.

29-годишният Амато, който не се признава за виновен, пък е с определена гаранция от 750 000 долара. Тъй като няма право да използва семейни пари, за да я плати, Грант остава в ареста до началото на процеса. Очаква се делото да стартира през юли. Ако бъде признат за виновен в три предумишлени убийство от първа степен, Грант Амато може да получи смъртна присъда.