"Възраждане" регистрира в Централната избирателна комисия листата си с кандидати за членове на Европейския парламент. Пред журналисти Станислав Стоянов, водач на листата, заяви, че тръгват с пълна листа.

"Тръгваме със сериозна мотивация, искаме да покажем, че българските евродепутати могат да работят, а не да са едни лица, които просто вземат едни добри заплати", каза той.

Стоянов коментира, че в листата са заложили на хора с различна експертиза.

"Имаме хора, които живеят в България, имаме и хора, които живеят в чужбина, представители на българската общност зад граница и такъв човек е третият в нашата листа Рада Лайкова", обясни той.

Според Стоянов в този си вид ЕС има много проблеми, сред които миграция, провалена зелена сделка, недомислен проект за еврозона и най-лошото по думите му е, че се управлява от една бюрокрация, която е безотчетна. Това са неща, които ние искаме да променим и ще се борим за това в следващите пет години, добави той.

"Победата на "Възраждане" на тези избори, както на европейските, така и на парламентарните, ще бъде първата решителна стъпка към отвоюването на българската независимост, защото в момента България не е независима държава, България е завладяна държава с отнета независимост както в идеологически план, така и в чисто практически план. Ние нямаме нормално действащи премиер, управляваща коалиция, управляващи депутати, ние имаме една колониална администрация, която покорно изпълнява решенията, които ѝ биват спускани от Брюксел и Вашингтон. Целта на всички кандидати за депутати от "Възраждане" е това да бъде променено и решенията за България да се вземат в България", добави Петър Волгин, кандидат за евродепутат, издигнат от "Възраждане".

"Възраждане" представи кандидатите си за евродепутати на 16 април.

1. Станислав Стоянов - народен представител от Велико Търново

2. Петър Волгин - журналист

3. Рада Лайкова - председател на "Възраждане" в Берлин, старши-съветник по европейски въпроси в германския парламент. Работи в Бундестага като експерт към групата на "Алтернатива за Германия"

4. Димчо Димчев - народен представител от Кюстендил

5. Георги Джендов - председател на групата на "Възраждане" в общинския съвет в Добрич

6. Веселин Киров - придобива образованието в България и Франция по право и политически науки. Специализира европейско и търговско право във факултета "Жан Моне" в Париж

7. Александър Алексиев - председател на младежката организация на "Възраждане"

8. Д-р Калин Калинов - доктор по химия на високомолекулните съединения от Българската академия на науките

9. Мариян Иванов - журналист, общински съветник в Бургас

10. Касим Садък - адвокат

11. Доц. д-р Румяна Иванова - университетски преподавател

12. Захари Дончев - общински съветник в Плевен

13. Мира Миркова - общински съветник в Кюстендил

14. Сергей Махаев - дентален хирург

15. Борил Каменов - общински съветник в Чипровци

16. Филип Кънев - бизнесмен

17. Тамаш Секереш - член на "Възраждане" от Унгария, който приема православието през 2016 г. и се асоциира с българската нация