37-годишният Димитър Ръжев е задържаният за жестокото убийство на 24-годишна жена в столичния хотел "Рила". Мъжът, както и жертвата му, са от Пловдивско, имали са връзка и са пристигнали преди няколко дни в София, съобщиха Нова телевизия и БНР. В хотела обаче на 15 декември е регистрирана само жената.

По неофициална информация последните три дни двойката обикаляла из столични заведения. Снощи обаче са се скарали в хотела. Жената е удушена, главата й е ударена и е прободена в областта на лицето. По непотвърдени данни, тя се казва Златена С. и е от град Гълъбово, а е открита със забита вилица в окото.

Сигналът за убийството е подаден малко след 8 часа тази сутрин от служителки на хотела, след като 37-годишният мъж отишъл на рецепцията във видимо нетрезво състояние. По него имало и следи от борба.

На място са изпратени екипи на полиция и Спешна помощ, като тялото на 24-годишната жена е намерено в стаята на двойката на петия етаж. Медиците обаче само са констатирали смъртта й. 

Димитър Ръжев е криминално проявен - има регистрация за грабеж и притежание на фалшиви пари. Не е лежал обаче в затвора. Предстои да бъде направена психиатрична експертиза, тъй като има данни, че мъжът има психически отклонения, съобщи пред журналисти началникът на столичното Първо районно РПУ Калоян Милтенов. По думите му, жената е убита по особено жесток начин.

На мястото на убийството продължават огледите и обиски за наркотици. Причините за тежкото престъпление се изясняват.

Шефът на Първо РПУ съобщи, че по убиеца имало следи от борба

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto

Жертвата е била регистрирана в хотела на 15 декември

Снимка: Bulphoto