От понеделник, 29 май, движението при 41-вия км на автомагистрала "Струма" в района след пътен възел "Долна Диканя", в посока Дупница, ще се осъществява само в аварийната лента. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Ограничен ще е трафикът в активната и изпреварващата лента заради ремонт на дилатационни фуги. Предвижда се ремонтът да завърши до 18 юни.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, като стриктно следват поставената пътна сигнализация и въведеното ограничение на скоростта - до 70 км/ч в участъка, посочват от АПИ.

В бюлетина на пътната агенция е посочено, че до 30 юни движението по АМ "Струма" между 23-тия и 24-тия км в посока Кулата се осъществява с повишено внимание и ограничение скоростта до 50 км/ч поради предстоящо полагане на износващ пласт от асфалтово покритие.

В област Благоевград, между 86-ия и 97-ия км в посока Кулата, движението до 31 май се осъществява с повишено внимание поради косене. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

Движението по магистралата в участъка Сандански - Кулата от 152-рия до 166-ия км се осъществява с повишено внимание, до 26 май, поради косене на храсти. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.