Това казва приятелката на премиера Елена Йончева пред в. "Шоу", пише БГНЕС.
Йончева нарича Станишев изключително интелигентен и голям работохолик. "Него много трудно можеш да го откажеш от нещо. Колкото по-голяма е трудността, толкова той става по-борбен. Точно тогава постига целите си", казва още Йончева.
Според нея Сергей Станишев не е патологично ревнив. "Присъщо е да изпитва ревност, това е много човешко чувство, това е чувство за собственост, за притежание, усещане, че може да загуби човека до себе си. Това е нормално чувство, което всеки от нас изпитва по-силно или по-слабо, друг е въпросът доколко тази ревност е градивна и доколко е полезна", посочва още Йончева.
Друг вестник пък описа "любовта" между премиера и преизбрания столичен кмет Бойко Борисов. Бившият главсек на МВР поздравил премиера с песента на Азис "Празнуваш ли сега" в нощта след балотажа. "Поздравявам Сергей Станишев. Нека ти е гот", провикнал се Борисов на купона в дискотека "Карамел", където ГЕРБ празнува победата си на изборите, пише в. "Труд". Борисов и Станишев спорят чия партия е всъщност победител на вота.