Операцията е продължила 2 часа.

"Операцията протече много гладко за този тип тежки травми. Оперирахме снощи между полунощ и 2 часа през нощта. Възстановихме целостта на окото.

Зашихме роговицата. Извадихме чуждо чуждо тяло от окото - стъкло с размери 4,5мм/2,5мм/2мм.
Отстранихме и наранената леща, която беше почнала да помътнява, тоест имахме процес на травматична катаракта.
Важното е, че в своята цялост задната капсула е запазена, така че на втори етап бихме могли да мислим за имплантиране на вътреочна леща.
Окото няма да бъде загубено, а точна оценка на зрението можем да дадем след 3 до 6 месеца. Предстоят допълнителни операции", обясни по Нова ТВ  доц. Борислав Кючуков, началник на Клиниката по очни болести в ИСУЛ.

Жената пострада от бомбичка по време на дербито Левски" - ЦСКА. Самоделното взривно устройство е избухнало до стъклена врата, като парчета от нея са ранили сериозно служителката на реда.

Тя е служител на Жандармерията само от 6 месеца, каза по Би Ти Ви главният секретар на МВР Младен Маринов.

Общо 40 души са задържани в непосредствена близост до мястото, откъдето се предполага, че е хвърлена бомбичката, допълни той. Взета са им натривки от ръцете, за да се търсят следи от взривно вещество.

Прави се анализ и на видеоматериалите от заснемането на секторите. Продължава работата по издирване на лица, отбеляза още Младен Маринов.