На съвещанието в Министерски съвет присъстваха зам.-главният прокурор Борислав Сарафов и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, съобщиха БНР и БТА. Участвал е и шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

Пред журналисти Лазаров и Сарафов обещаха съвсем скоро, вероятно до края на седмицата, да има развитие по разследванията.

"Все още е рано да се говори за разкриване на последните убийства в страната. На този етап не може да се каже нищо, но скоро ще има нещо", коментира Сарафов.

Зам.-главният прокурор допълни, че както прокуратурата, така и МВР работят систематично, методично и всеки в рамките на своите компетенции с една обща цел.

На въпрос дали има нова информация по водените разследвания Борислав Сарафов отговори:

"Ако имаме развитие, ще направим брифинг, знаете, че и аз и г-н Лазаров сме много отворени за срещи с Вас и за информация".

От своя страна главният секретар на МВР благодари на премиера, на главния прокурор и на заместника му Сарафов за подкрепата, която получава в работата.

"Институциите работят съвместно. Всичко върви по план", добави Светлозар Лазаров, цитиран от "Фокус".

В неделя премиерът Бойко Борисов заяви, че е дал срок от една седмица за разкриване на серията от поръчкови убийства в страната и лично ще следи за развитието, а късно вчера посети МВР.

На 8 януари пред дома им в софийския квартал "Витоша" бяха убити съпрузите Митко и Наталия Дамянови. Мъжът е фалирал строителен предприемач. 

Четири дни по-късно бе разстреляна началничката на кабинета на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова.

На 14 януари в Пловдив убиха Димитър Стоянов-Лудия, майстор на бойни изкуства, пред кооперацията, в която живее. Той е бивш състезател по свободни борби и има заложна къща.
Същата вечер бе застрелян и бизнесменът Орхан Изиров от петричкото село Яворница.

До момента по нито едно от убийствата няма задържани, няма и информация за заподозрени.