Шествие в подкрепа на традиционното семейство премина през централни булеварди в София и приключи пред НДК, където организаторите са предвидили и специален концерт за утвърждаване на традиционните християнски ценности.

Боксьорът Кубрат Пулев и певицата Деси Добрева застанаха начело на шествието.

Хората, които са част от шествието, тръгнаха от площада пред храм-паметника "Св. Александър Невски". Те се събраха там в 11 часа, като програмата започна с молитва и продължи с речи, патриотични песни и химна на България.

Всички снимки ВИЖТЕ ТУК>>> 

Според организаторите целта на мероприятието е да "принуди" държавата да започне конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната.  В инициативата се включват родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство.

Снимка: БТА

Тази инициатива ежегодно се опитва да адресира катастрофалната демографска криза у нас. Ние желаем България да възприема демографска стратегия до 2050 година - това ни е цел номер едно, защото няма по-голям проблем на тази държава от демографската криза, каза пред медиите Кристиян Шкварек - председател на фондация "Консервативно общество" и съорганизатор на събитието.

Снимка: Bulphoto

Той обясни, че шествието днес се провежда на Задушница, защото организаторите на "София прайд" също са избрали този ден. Нашето събитие винаги се провежда и като цивилизована алтернатива на прайда, каза Шкварек. Той допълни, че са се допитали до Светия Синод с питане дали шествието може да е днес, откъдето са получили разрешение и благословия.

Снимка: БТА

"Мислете какво правите, за да създавате хора също като нас - хора, човеци, които да мислят с акъла си, които да обичат със сърцето си", коментира и певицата Десислава Добрева, която ще се включи в концерта пред НДК.

Снимка: БТА

Шествието премина от площад "Александър Невски" покрай парламента, Софийския университет, по бул. "Васил Левски" и бул. "Патриарх Евтимий" стигна до Националния дворец на културата.

Снимка: Bulphoto

Организаторите съобщиха, че събитието е деполитизирано.

Миналата година също беше организирано "Шествие на семейството" с настояване държавата да приеме решаването на демографския проблем в страната като основна своя политика и цел.

Снимка: БТА

Преди дни поход в подкрепа на традиционното семейство премина по централните улици в София. Инициативата беше организирана също в Пловдив и във Варна.

Снимка: Bulphoto