38-годишният Димитър Стоянов, известен като Митьо Лудия, е прострелян в пловдивския парк „Лаута“. Той е починал на път за болницата, съобщи marica.bg.

Митьо Лудия беше застрелян показно около 19:30 часа пред вход „А” на луксозната кооперация в парк Лаута, където живее. Входът е откъм гората, където е тъмно и това улеснило килърите.

По първоначална информация Димитър Стоянов-Лудия е разстрелян с два куршума - единият е попаднал в областта на гърдите, а другият - в областта на шията. Предполага се, че по него е стреляно с пушка.

Сградата, в която Стоянов живеел със съпругата си Роси Черногорова и двете им деца, е строена от предприемача Тодор Коев, пребит преди месеци в Пловдив.

Окръжният прокурор Румен Попов и директорът на ОДМВР- Пловдив Пламен Узунов извършиха първоначалният оглед на местопрестъплението. И двамата отказаха каквато и да е информация за медиите, предаде "Фокус".

На мястото на убийството се събраха младежи, които са тренирали бойни изкуства с убития, който е бил зам.-председател на федерацията по Шу-Ту.

Димитър Стоянов-Лудия е бил един от талантливите ни боксьори в категория до 91 кг, припомниха хора от тези среди.
Той е завършил спортното училище в Пловдив. Тренирал е бокс в „Тракия”. Като юноша печели републиканска титла. В кариерата си има победа над Кубрат Пулев.

Прекратил с бокса на 26 години, когато преминава в професионалните бойни спортове. През последните години се занимава с фитнес и плуване.

Убитият край Петрич бил бизнесмен

Убитият Орхан Юзиров стопанисвал от години модерен бар в петричкото село Яворница, голямата му къща е превърната в хотел, съобщава struma.com.

Няколко са версиите по които полицията работи. Едната е отмъщение на канабисови барони в района, на който Орхан пречел да "работят" в селото.

Другата версия е нападение с цел грабеж, нанесен побой, който завършил фатално.

Впоследствие убийците са го хвърлили в шубраците край пътя. Засега се знае само, че ударът по главата му е бил смъртоносен. Разследването продължава.

Полицията се ограничава в коментарите. Няма изяснен мотив за убийството. Версиите са много.