48-годишният строителен предприемач Митко Дамянов и 42-годишната му съпруга бяха убити пред кооперация на ул. "Йордан Стубел" в столичния кв. "Витоша". Случаен минувач е открил телата им, след което е подал сигнал на 112 около 20.30 часа.

След двойното убийство бащата на Наталия - Александър Генадиев, си спомнил разговор с нея от преди две години. Тогава тя споделила, че двамата с Митко са били заплашени.

Обяснявам си го със заканата - за убийство и на двамата - от техен комшия. Аз го познавам, но имена няма да казвам. Отначало си пиеха заедно пиенетата и нещо се сдърпаха и те казаха, че не искат повече да го виждат”, разказа мъжът пред bTV.

Двамата обаче не приели заплахата сериозно.

Генадиев отхвърля напълно версията, свързана със строителния бизнес на зет си. За Митко Дамянов има информация, че преди години срещу него са постъпвали сигнали от граждани, че са били измамени с имоти.

Сега медиите говорят от строителството. Той и да се е занимавал, то е било толкова отдавна, че никой няма да чака години наред да реши да го убива за някакви пари”, заяви още бащата.

Според Александър зет му е прекратил бизнеса със строителство още през 2006 г. Оттогава се занимавал с хранителни стоки и отдаване на коли под наем.

През март миналата година колата на Дамянов е била опожарена, но извършителят не бил открит.

Водещата версия към момента за смъртта на съпрузите е поръчково убийство, сочат първоначалните данни от разследването.

По неофициална информация по тях е стреляно с пистолет, като на мястото на двойното убийство са открити между 6 и 8 гилзи, съобщиха Дарик радио и bTV.

Вижте снимки>>>

Тази районът около местопрестъплението бе ограден с полицейски ленти и не се допускаше преминаване. Живеещите наоколо не можеха да изкарат автомобилите си, докато полицията направи втори оглед.

Пред БГНЕС жена, живееща в кооперацията, пред която е извършено двойното убийство, каза, че е чула повече от два изстрела към 20.10 часа.
Според нея семейство Дамянови вече не живеело в блока, пред който бяха застреляни, защото продали апартамента. Полицията изяснява причините, поради които двамата били там.

Убитите съпрузи имат дъщеря на 18 години. 

Справка в Търговския регистър показва, че Митко Дамянов е бил собственик на няколко фирми, в една част от тях има и чуждо участие. Регистрирани са и няколко запори от финансови институции.

Десетки недоволни граждани твърдят, че бизнесменът е вземал пари "на зелено" за строежи, а след това не е изпълнявал уговорките си. Имало е заведено дело, но Районната прокуратура е преценила, че няма достатъчно данни за умишлена измама, извършена от Дамянов, съобщи Нова телевизия. 

Ще бъдат разпитани както хората, които се оплакват, че са били „ужилени” от фирмата на Митко Дамянов, така и съдружници в бизнеса, и колеги от други фирми, където е работил преди време.

Дъщерята на Дамянови с послание към убиеца