Министър за измамника: Който иска да мине метър, да страда

stat
13:50  |  13 октомври 2017 | Общество / Редактор Десислава Димитрова /  
Никой не знае кой е мъжът на снимката, който се представя за Александър Николов Никой не знае кой е мъжът на снимката, който се представя за Александър Николов
Сн.: bTV Media Group

Със сигурност ще бъде обявен за издирване, той е калпазанин, заяви вътрешният министър по повод измамника, станал известен с името Александър Николов.
Така Валентин Радев отговори на въпрос дали младият мъж, за когото се твърди, че всъщност е Спас Василев от Кочериново, ще бъде търсен от полицията, след като в ГДБОП вече има сигнали от 40 души, измамени във Фейсбук“.

Радев обаче посъветва журналистите да питат прокуратурата докъде е стигнало разследването, макар говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова да заяви, че при тях няма сигнали и чакат материалите от антимафиотите.

По повод факта, че много от потърпевшите са измамени с обещания за евтини самолетни билети, министърът коментира:

„За този случай във Фейсбук ще кажа само едно - всички да внимават какво правят. Легалният начин да си купиш билети и всичко останало по правилата е на друго място. Ако някой иска да мине метър и да си купи билет по-евтино, да страда. Не мога да хвърлям сили и средства допълнително да предпазвам тези, които неблагоразумно вършат неща, които не са по правилата.“

Междувременно случаят започва да се разплита и от медиите.

Вече стана ясно, че Спас Василев е бил проверяван по сигнали за измами още през 2011 година, но преписката е била прекратена. Той излъгал своя бивша учителка, служителки на библиотеката и дори прокурори.
Последно в Общество


Има ли разлика между Валери Жаблянов и Георги Марков

Валери Жаблянов беше отстранен от зам.-председателския пост в НС, след като си позволи остри изказвания, които той и БСП маскираха като лично мнение.