Катастрофата е станала около 16 часа в местността "Азмака", на около 100 метра северно от детелината на магистрала „Марица“ за Симеоновград.

Поради несъобразена с атмосферните условия скорост шофьорът на ТИР„Волво” е загубил управление на десен завой. Навлязъл е в лявата пътна лента по посока на движението и е ударил челно микробус „Форд”.

Вижте снимки>>>

Водачът на камиона е 54-годишен мъж от село Караджалово, а бусът е бил шофиран от 19-годишен младеж от Симеоновград. Той е загинал на място, а 34-годишният му спътник е транспортиран с тежки наранявания в болницата в Хасково. Въпреки усилията на лекарите обаче той е починал.

Образувано е досъдебно производство.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 22 тежки катастрофи. Четирима са загинали, а 23-ма са пострадали, информира МВР. В София са регистрирани 34 леки и шест тежки катастрофи. 10 души са пострадали.

Една от жертвите вчера е млад мъж, който е загинал на магистрала "Хемус" при инцидента на входа на Варна. Той е загубил контрол върху шофираната от него кола, която се е преобърнала. Водачът е загинал на място.