Тази сутрин той коментира пред Нова телевизия защо народните представители от ГЕРБ подкрепиха предложението на БСП за поста директор на служба "Военна информация" да може да бъде назначаван само военен. Бакалов не отговаря на това условие.

"Имаме един депутат, адмирал, който има интерес и всички си го харесват. И той е пригоден, и той става за този пост, в никакъв случай не е по-лош от Бакалов, напротив, но така, както го направиха, затова ме ядосаха, и аз също призовах президента да го върне", каза Борисов, признавайки, че премиерът може да бъде заобиколен с промени в закона.

Той обаче отрече инициативата за това да е била на заместника му Цветан Цветанов. Цецо нямаше вина в случая, подчерта Борисов.

На въпрос дали става дума за депутата Пламен Манушев от Варна -вицеадмирал от резерва от Военно-морските сили, той потвърди и добави, че е "прекрасен адмирал".

На въпрос дали въпреки това лично той подкрепя Бакалов, премиерът отговори:

"Аз вече го бях предложил тогава. И не обичам да се правят такива неща".

В четвъртък обаче Росен Плевнелиев имаше друг прочит на ситуацията - по думите му агентите на Държавна сигурност в парламента искат да отстранят Йордан Бакалов от поста му. 

След като държавният глава наложи вето на закона, за да може след прегласуване да отпадне поправката, спъваща Бакалов за поста, обаче от ГЕРБ отново не показаха готовност за това. Само преди дни Комисията за спецслужбите в парламента не подкрепи искането на Плевнелиев, защото само един депутат от управляващата партия - Методи Андреев, гласува "за". Останалите трима от ГЕРБ се въздържаха. Шестима депутати от АБВ, ДПС, БДЦ и ПФ гласуваха законът да остане в сегашния му вид.

Самият Йордан Бакалов подаде оставка веднага след приемането на закона, но военният министър Николай Ненчев го защити с думите, че е много доволен от работата му.

Междувременно днес Бойко Борисов коментира и предстоящите в неделя местни избори. Той заяви, че е заплашил своите кандидат-кметове да не купуват гласове.