Бившият депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" Настимир Ананиев отново ще работи в парламента, но не като депутат, а като сътрудник на народния представител от ПП-ДБ Васил Стефанов в областта на външната политика.

Справка в деловодството на Народното събрание показва, че името на Ананиев е вписано в регистрите именно за длъжността съветник в областта на външната политика.

Настимир Ананиев, който беше депутат от ПП-ДБ в 47-ото и 48-ото Народно събрание, остана без депутатско място в 50-ото Народно събрание след като съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков избра да влезе Бойко Рашков от Перник.

През 2014 г. е Ананиев влезе като депутат и в 43-ото НС като част от парламентарната група на Реформаторския блок. През 2017 г. напусна движение "България на гражданите" и поста си като заместник-председател на партията заради слабия резултат на парламентарните избори през 2017 г. и "липсата на лична отговорност на председателя на предизборния щаб Найден Зеленогорски".

През август 2018 г. създаде партия "Волт". На парламентарните избори през ноември 2021 г. партията подписа коалиционно споразумение с "Продължаваме промяната". 

Сега Ананиев ще помага на един от най-младите депутати от "Продължаваме промяната - Демократична България" Васил Стефанов, който е народен представител в трети пореден парламент.

Депутатът от ПП-ДБ Васил Стефанов

Снимка: БТА