Възрастна пешеходка е загинала при катастрофа във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията в града.

Сигналът за инцидента е подаден тази сутрин.

По първоначална информация жената е пресичала пътното платно в района на гробищния парк във Велико Търново, когато лек автомобил, идващ от село Беляковец, я е блъснал, след което се е преобърнал. Пешеходката е загинала на място.

Водачът е откаран за преглед в "Спешна помощ". Пробата му за алкохол е отрицателна. Предстои да бъде изпробван и за наркотици.

Причините за инцидента са в процес на изясняване. Започнато е досъдебно производство.

Двама души са изгубили живота си, а 35 са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР. В София са регистрирани три тежки и 26 леки пътнотранспортни произшествия, при които има четирима пострадали.

От началото на месеца са станали 471 катастрофи с 25 жертви и 559 ранени.

От началото на годината са регистрирани 2995 тежки пътнотранспортни произшествия, при които живота си са загубили 173-ма души, а пострадалите са 3705.

При сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. се отчитат 50 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г., сочи информацията на МВР.