Това установи Комисията по досиетата, след като извърши проверка на едноличните търговци, които организират хазартни игри; членовете на управителни, контролни и надзорни органи и прокуристите на юридически лица, организиращи хазартни игри.

Проверени са 991 лица в 765 юридически лица. Триста седемдесет и пет лица не подлежат на проверка, е записано в решението на комисията.

52-годишната Дарина Павлова е била съдържател на явочна квартира на Шесто управление на ДС за борба срещу идеологическата диверсия от април 1989 г. Псевдонимът й е Антена. Тя е проверявана в качеството й на член на Надзорния съвет на Гранд хотел „Варна”, който навремето бе купен от „Мултигруп”.

Павлова е вербувана за сътрудничество към отдел „Художествено-творческа интелигенция”. Материалите за нея са унищожени на 30 януари 1990 г., ден след разпореждането на тогавашния министър на вътрешните работи ген. Атанас Семерджиев за тайно прочистване на досиетата на Държавна сигурност.

Бащата на Илия Павлов - Павел Найденов също е бил съдържател на явочна квартира на Шесто управление на ДС от 1980 г.  Псевдонимът му е "Славяни". Свален е от отчет през 1987 г., а досието му е унищожено през 1990. Той също е разкрит в качеството си на член на Съвет на директорите на Гранд хотел „Варна”.

В списъка е и още един човек от „Мултигруп”- Недялка Сандалска-Генкова, известна като Нели Сандалска. Тя е вербувана през 1985 г. като агент с псевдоним "Ели".
Недялка Сандалска бе вицепрезидент на „Мултигруп” и е бивш председател на Комитета по туризма.

В момента 67-годишната Сандалска е вицепрезидент на "БиТи Дивелопмънт Сървисиз", която притежава хотели в курортния комплекс Боровец и на морето. Председател е на УС на "Бороспорт" АД и е вицепрезидент на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА).