Искането на министър-председателя е във връзка с това, че при предварителните разговори, преди да поеме поста, Иванова не е информирала Борисов за участието си във фирма, за която впоследствие се установи, че е развивала незаконна търговска дейност, съобщиха от правителствената информационна служба.

Минути след съобщението Юлиана Иванова обяви, че подава оставка. На извънредна пресконференция тя посочи, че въпреки че нарушението във фирмата й е допуснато несъзнателно, има опасност да бъде накърнен имиджът на ДКЕВР и доверието към нея вече е изгубено.
Иванова каза, че това е лично нейно решение и че е уведомила премиера за него, предаде БТА.

Тя коментира и протестите срещу високите цени на тока, като каза, че хората са прави за това, че сметките им са непосилни за плащане.

В събота, в предаването "България говори" на Нова телевизия, премиерът коментира: "Ако знаех за продажбата на цигари в онлайн магазина, никога нямаше да назнача Юлиана Иванова". Не я познавах в никакъв план, освен като представител на РВЕ, и тогава правеше добро впечатление, каза Борисов.

Преди дни новият директор на ДКЕВР коментира бизнеса си така: "Моя грешка е, и съм готова да си понеса санкциите за незаконната продажба на цигари в онлайн магазин, на който аз бях собственик". Тя обяви, че ако трябва, ще подаде оставка. "Аз се извинявам на премиера Борисов за това, което се случи", подчерта Юлиана Иванова.Тя уточни, че вече не е управител на фирмата, като нейното място е заел синът й.

След проверка на случая министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев посочи, че няма да бъде искана оставката на Иванова, тъй като тя не е знаела, че продажбата е незаконна.