Бисер Миланов-Петното арестуван зрелищно (снимки)

stat
11:50  |  15 януари 2014 | Общество / Редактор Гергана Мишева /  
Спецполицаи задържаха и няколко сподвижници на Петното от движение ”Свобода” Спецполицаи задържаха и няколко сподвижници на Петното от движение ”Свобода”
Сн.: Bulphoto

Спецполицаи показано задържаха пред парламента известния от контрапротестите Бисер Миланов-Петното за хулигански действия. Искането е от главния прокурор.
Задържани бяха и привърженици на неговото движение "Свобода".

От прокуратурата съобщиха, че главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на делата срещу Миланов. Изискани са всички преписки за него на територията на цялата страна.

Вижте снимки от ареста >>

Поводът са отправени заплахи от Миланов към журналисти от bTV, за което Софийска районна прокуратура е сезирана за хулигански действия.

Снощи телевизията излъчи репортаж, в който показва как Петното и негови приближени са превзели къща в София, без да плащат наем.

Миланов нападна екипа на телевизията и извика полиция, заради което журналистите бяха принудени да дават показания.

Днес той и репортер на bTV отново влязоха в спор пред Народното събрание. 

Полицията пък разтърва Миланов и негови приближени от протестиращите срещу правителството.

Бисер Миланов-Петното задържан за криминално деяние. И тази отрепка лятото Орешарски го прие като представител на гражданското общество да обсъждат важни обществени проблеми. Тогава трябваше да го приеме не Орешарски, а Цацаров с белезници на ръцете.

Петров

Прокуратурата е изискала за проверка и жалбите на собственичката на имота, в чието жилище се е нанесъл Миланов.

Срещу него се водят още две досъдебни производства и за подбуждане чрез слово към расова омраза и расова дискриминация и за закана за убийство, образувани от СРП.

Миланов е задържан за 24 ч. Към момента прокуратурата извършва анализ на всички материали и дела, като се преценява дали ще бъде обвинен и задържан за 72 ч. с прокурорско постановление.

След ареста днес от движението на Николай Бареков "България без цензура" разпространиха декларация, в която посочват Миланов като едно от "уличните остриета на Бойко Борисов".

Миналото лято обаче Бареков бе засечен в компанията на Миланов.
Последно в Общество


Борисов: Поправете пътищата, да има полицаи в малките селища

Премиерът Борисов свика оперативно заседание за битовата престъпност и пътната мрежа в края на зимния сезон.