Собственичката на къщата Анжелика Шварц съобщи, че през лятото на миналата година сключила договор за наем с Йордан Бонев, без да знае, че той е председател на движението на Миланов - „Свобода".

Контактите със собствениците поел Миланов. След два платени наема заявил, че има финансови трудности.

"В един момент му казах, че имам нужда от тези пари и ще го дам под наем на други. Той ми каза, че ще съжалявам", разказва жената.

Анжелика твърди, че заради заплахи през последните месеци тя и семейството й живеят в чужбина.

"Не казва какво точно ще ми се случи, но ми казва да не се прибирам, защото може да остана тук завинаги. Да внимавам за семейството си. И „случки, които ще се случат" - това е любимият им израз”, спомня си жената.

Анжелика и адвокатите предупредили Бонев с нотариална покана, че трябва да плати и да напусне къщата.

Бисер Миланов позвънил в полицията, след като журналистическият екип го потърсил за коментар. Един след друг, два полицейски екипа се отзовавали на сигнала на Миланов. Собственикът на къщата Анжелика и телевизионният екип били отведени в полицията под ескорт. Джипът на Миланов бил пуснат да се движи свободно и след кратък разпит той и хората му били освободени.

През ноември прокуратурата образува досъдебно производство срещу Бисер Миланов- Петното и още 4 души за подбуждане към расова омраза и дискриминация.

Бисер Миланов- Петното, който има богато криминално досие, беше активен участник в контрапротестите. Вижте повече тук >>>