Експлозия в полски супермарект в нидералндския град Тилбург разруши зданието, а пожарът изпепели всичко. Има щети и по съседните сгради. Пострадали хора няма.

Инцидентът е станал в 2.30 часа местно време тази нощ. Това е четвъртият подобен взрив в Нидерландия за един месец. Магазините под името "Бедронка" (преведено от полски "Калинка) принадлежат на едно и също семейство. Полицията разследва дали случаите са свързани. Предишните три бяха в градовете Бевервейк, Алсмеер и Хесвейк-Динтер през декември.

Магазините нямат връзка с дисконтната верига в Полша със същото име.

Полиция е извикана при сегаишния взрин от свидетел, който чул чукане пред магазина няколко минути преди експлозията да се случи. Собственикът на търговския обект е озадачен защо магазините му са станали обект на атака:

"Опустошен съм Това беше добър магазин с много персонал, който правеше добър бизнес. - Магазинът отвори врати едва през октомври и вървеше много добре. Не мога да го разбера. Бомба в Холандия. Как може да се случи? Това е добре управлявана държава."

Той обвини полицията, че не е разследвала щателно предишните инциденти: "В Алсмеер и Бевервейк обещаха да предприемат действия, но нищо не се е случи."

От полицията отхвърлиха обвинения:

"Ние сме в контакт с полицията в другите общини и разглеждаме възможността като част от нашето разследване."