Най-малко 14 души са загинали, а около 30 са ранени при катастрофа на пътнически самолет в Казахстан, съобщи агенция Казинформ. По-рано бе съобщено за девет жертви и 9 ранени, включително шест деца.

Вижте снимки

В самолета е имало 95 пътници и петима души екипаж.

Снимка: БТА/AP

Самолетът на казахстанската авиокомпания "Бек еър" е излитал от Алмати за столицата Нур Султан, но не успял да набере височина и закачил бетонно ограждение, след което се блъснал в двуетажна сграда.

Около 30 души са ранени, от които 17 са в критично състояние, съобщиха казахстанските власти.

Президентът Касим-Жомарт Токаев поднесе в "Туитър" съболезнования. Той каза, че е свикал правителствена комисия и че отговорните за катастрофата ще бъдат наказани строго.

"Бек еър" използва обикновено самолети Фокър 100. Полетите на всички самолети от този тип са спрени докато бъде установена причината за катастрофата.

Към този момент няма данни за пострадали българи при самолетната катастрофа, съобщиха от МВнР. Нашето посолство в Казахстан е в постоянен контакт с местните власти и в готовност да окаже съдействие при необходимост. При необходимост българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Казахстан на телефони +7 7172 90 15 15 и +7 701 304 24 77.